Bogdan Chirieac: Xi Jinping i-a luat jokerul lui Vladimir Putin. Rusia trece la remorca Chinei

0
37

Analistul politic Bogdan Chirieac a făcut o precizare esenţială după încheierea summitului G20, din Bali. 

Acesta a făcut referire la declaraţiile făcute de Xi Jinping, preşedintele Chinei, la adresa Rusiei, SUA şi a noii ordini mondiale. 

“Pe zona cu SUA – China, care mi se pare de departe cea mai importantă, preşedintele Xi, în afară de faptul că a turnat acea placă de mormânt, că e categoric împotriva războiului nuclear, că un astfel de război nu trebuie dus, lucru care pentru Putin este rachetă, i-a luat jokerul, a mai spus că actuala ordine mondială e în regulă. 

Faptul că se mai duce el la Moscova din când în când îmi lasă mie altă impresie. Rusia, în mod oficial, trece la remorca Chinei. După aventura ratată, catastrofală, a lui Putin în Ucraina, practic Rusia intră la remorca Chinei. Şi a mai spus ceva Xi tot la summitul ăsta. Că reunificarea cu Taiwanul trebuie să se facă prin negociere. Iarăşi important, mai ales după ce dăduse acel semnal că până în 2026 armata de eliberare a Chinei trebuie să fie gata să poarte un război”, a punctat Bogdan Chirieac la Deferiţi Mass-Media. 

Concluziile G20. Cozmin Guşă: E de reţinut că toată lumea dă din coate să se ajungă la o înţelegere. Va intra în istorie

Cozmin Guşă, consultant politic, a tras concluziile summitului G20 şi a spus ce este foarte important de reţinut de la întâlnirea celor mai importanţi lideri. 

“Ce e de reţinut (n.r. după summitul G20)? E de reţinut că toată lumea dă din coate să se ajungă la o înţelegere. Macron nu a reuşit nimic, deşi s-a dus foarte războinic acolo, spunând că vine cu planul de pace, de negocieri. Erdogan abia în ultima zi a vorbit, în favoarea Rusiei, dar în alt context, al atentatului şi al incidentului din Polonia. 

SUA, de data asta, a semnalizat într-un fel mult mai aşezat, după părerea mea. Pe lângă întâlnirea cu China, care a fost una de perspectivă trainică şi fără provocări. De acolo, chiar din mijlocul summitului, Biden a făcut un joc foarte interesant în contextul războiului. Putea să fie mai evaziv în privinţa rachetei din Polonia, sau putea să spună ‘Da, e rusească, ştim noi’. Şi s-ar fi închis jocul! El a dat voie şi Pentagonului să spună că e ucraineană şi a cerut tuturor să termine cu provocările. 

S-a produs astfel o schimbare de paradigmă care i-a surprins pe toţi. După aceea, aţi văzut că a dat drumul la declaraţii şi Scholz, şi Macron, în siajul SUA care nu au vrut să recunoască mascarada pusă la cale de Zelenski. E un G20 care va intra în istorie, dar nu prin întâlnirea americano-chineză, deşi şi ea este importantă, ci prin genul ăsta de întâmplări”, a declarat Cozmin Guşă în cadrul emisiunii Deferiţi Mass-Media, de la DC NEWS TV. 

Kremlinul laudă SUA pentru răspunsul „măsurat” al lui Joe Biden cu privire la racheta căzută în Polonia

Federația Rusă a lăudat Statele Unite ale Americii pentru poziția rezervată privind incidentul din Polonia.

Kremlinul laudă răspunsul „măsurat” al Washingtonului după ce o rachetă a aterizat în Polonia, iar președintele american Joe Biden a spus că este „puțin probabil” să fi venit din Rusia, conform Al Jazeera.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat reporterilor: „În acest caz, ar trebui să se acorde atenție răspunsului măsurat și mai profesionist din partea americană”.

„În ceea ce privește incidentul din Polonia, Rusia nu are nimic de-a face cu el”, a spus Peskov.

După ce a fost întrebat dacă racheta a fost trasă din Rusia, Biden a spus că există „informații preliminare care contestă acest lucru”.

„Este puțin probabil… să fi fost concediat din Rusia. Dar vom vedea.”, a spus Biden. 

  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.