Capsula radioactivă dispărută în Australia a fost găsită

0
40

Autoritățile din Australia au anunțat miercuri că au găsit o capsulă radioactivă care a dispărut săptămâna trecută, transmite BBC.

Serviciile de urgență au găsit „literalmente acul în carul cu fân”, au declarat autoritățile din Australia de Vest.

O căutare de amploare a fost declanșată atunci când obiectul a fost pierdut în timp ce era transportat pe un traseu de 1.400 km prin Australia de Vest.

Gigantul minier Rio Tinto și-a cerut scuze pentru pierderea dispozitivului, care ar fi putut reprezenta un pericol grav dacă ar fi fost manipulat.

Capsula, care conține o cantitate mică de cesiu-137 radioactiv, are un diametru de aproximativ 6 milimetri și o înălțime de 8 milimetri. și făcea parte dintr-un dispozitiv despre care se crede că a căzut dintr-un camion în timp ce era transportat între o mină deșertică situată la nord de orașul Newman și orașul Perth.

Dispozitivul fusese văzut ultima dată pe 10 ianuarie, iar camionul care transporta capsula a ajuns la un depozit din Perth pe 16 ianuarie.

Sursa de cesiu 137 emite cantități periculoase de radiații, echivalentul efectuării a 10 radiografii cu raze X într-o oră. Poate provoca arsuri ale pielii iar expunerea prelungită ar putea cauza cancer.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.