Copiii Lui Silvio Berlusconi Au Acceptat Testamentul Lăsat De Magnatul Italian. Cum S-a împărțit Averea

0
37

Testamentul nu a acordat niciunuia dintre cei cinci copii controlul exclusiv asupra imperiului de afaceri şi a altor bunuri ale lui Berlusconi.

Moștenitorii au transmis că acceptat testamentul tatălui lor „în deplină armonie”, ceea ce asigură o tranziţie lină pentru imperiul de afaceri al fostului premier, notează Reuters.

Cei doi copii ai lui din Berlusconi prima căsătorie, Pier Silvio şi Marina, vor deţine în cote egale 53% din acţiunile holdingului familiei, Fininvest, restul urmând să se împartă între cei trei copii ai lui Berlusconi din cea de-a doua căsătorie – Barbara, Eleonora şi Luigi Berlusconi, conform testamentului.

Marina Berlusconi este în acest moment preşedinta Fininvest, iar Pier Silvio Berlusconi este CEO-ul companiei de media Mediaset.

Surse citate de ANSA au spus că o echipă de avocaţi şi consultanţi financiari a lucrat la clarificarea multor aspecte ale testamentului după moartea lui Berlusconi, pe 12 iunie.

Cei cinci moştenitori urmau să semneze la vila fostului premier din Arcore, lângă Milano, un document prin care atestă că sunt de acord cu testamentul tatălui lor.

Aceasta înseamnă că niciunul dintre ei nu a cerut un inventar, ceea ce ar fi făcut ca lucrurile să dureze mai mult.

Berlusconi, decedat la vârsta de 86 de ani, i-a lăsat 100 de milioane de euro ultimei sale partenere, deputata Marta Fascina, în vârstă de 33 de ani, tot 100 de milioane fratelui său Paolo, iar alte 30 de milioane de euro fostului său consilier apropiat Marcello DellUltri, condamnat la patru ani de închisoare şi unul de arest la domiciliu pentru fraudă şi asociere cu mafia.

Averea netă a lui Berlusconi era estimată la momentul decesului la peste şase miliarde de euro.

Foto: Profimedia Images

      

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.