Criza cauzată de migrație „va distruge New York-ul”. Avertismentul primarului: „Nu am avut o așa problemă, fără final, în viața mea”

0
30

Data publicării:

Criza cauzată de migraţie „va distruge New York-ul”, a dat asigurări primarul democrat al metropolei americane, Eric Adams. FOTO: Profimedia Images

Criza cauzată de migraţie „va distruge New York-ul”, a dat asigurări primarul democrat al metropolei americane, Eric Adams, în contextul în care aceasta primeşte peste 10.000 de noi migranţi economici şi solicitanţi de azil în fiecare lună, relatează France Presse, potrivit Agerpres.

„Niciodată în viaţa mea nu am întâmpinat o problemă al cărei final nu îl vedeam. Ei bine, nu văd finalul acesteia”, a declarat Adams în cadrul unei dezbateri publice.

În ultimele 18 luni, peste 110.000 de migranţi au sosit în New York, ce are o populaţie de 8,5 milioane de locuitori.

În Statele Unite, imigraţia este o chestiune politică controversată, republicanii folosind orice prilej pentru a-l acuza pe preşedintele democrat Joe Biden că a transformat frontiera cu Mexic într-o veritabilă sită.

Conform legislaţiei în vigoare, New York-ul este obligat să furnizeze adăpost, hrană şi îngrijire oricărei persoane care prezintă o cerere de azil.

Fost poliţist afro-american, Eric Adams cere cu insistenţă ajutorul guvernului federal pentru a face faţă acestei crize. 

„Compasiunea new-yorkezilor este poate nelimitată, dar nu şi resursele noastre”, declarase edilul în luna august.

Însă afirmaţiile sale de miercuri au fost urmate de critici ferme din partea asociaţiilor de apărare a drepturilor migranţilor.

Coaliţia pentru imigraţie din New York l-a acuzat joi pe Adams că „respinge responsabilitatea unei gestionări defectuoase a noilor sosiţi, persoane vulnerabile în căutare de securitate”.

„Acest discurs periculos este ceva la care te-ai aştepta din partea unui politician de extremă dreapta”, au reacţionat asociaţiile Coaliţia pentru persoane fără adăpost şi Societatea pentru asistenţă juridică, într-un comunicat comun.

Editor :
Bianca ChirilăDescarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.