Cum ar fi reușit Turcia să ”întoarcă” Rusia în acordul privind cerealele din Ucraina. „A fost o poziție de forță”

0
20

Revenirea Rusiei la „acordul privind cerealele din Ucraia” a avut loc datorită diplomației active a secretarului general al ONU Antonio Guterres și a președintelui turc Recep Tayyip Erdogan.

Purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Externe din Ucraina, Oleh Nikolenko, a subliniat că, în coordonare cu Ucraina, acești diplomați au găsit cuvinte pe care tiranul de la Moscova, Vladimir Putin, le-a înțeles. ” A fost o poziție de forță, nu de concesiune”, scrie publicația ucraineană Obozrevatel.

„Revenirea Rusiei la îndeplinirea obligațiilor sale din tratatul privind cerealele ilustrează formula eficientă: poziție puternică + acțiuni decisive = rezultat”, a menționat Nikolenko.

El și-a exprimat recunoștința ONU și Turciei pentru restabilirea funcționării coridorului cerealelor, care joacă un rol important în asigurarea securității alimentare globale.

Purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Externe a comentat și declarația lui Putin conform căreia Ucraina ar fi oferit Federației Ruse „garanții” că coridorul de cereale nu va fi folosit în scopuri militare. El a subliniat că Ucraina nu a planificat și folosit niciodată ruta alimentară în acest scop, respectă cu strictețe prevederile acordului de cereale și nu a dat noi obligații statului terorist.

Citește și


Vladimir Putin scrie

Reamintim: cu o zi înainte, sub presiunea Turciei, Rusia a reluat participarea la „acordul privind cerealele” care permite exportul de alimente din Ucraina prin Marea Neagră. Ministerul Apărării al Federației Ruse a dat asigurări că ar fi primit „garanții scrise” de securitate din Ucraina. Președintele Turciei, Recep Erdogan, a confirmat și informația despre refacerea „culoarului de cereale”.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.