Două nave militare rusești care încercau să intre în Marea Neagră, obligate de turci să se întoarcă FOTO

0
21

Două nave militare ale Federației Ruse care se pregăteau să atace Ucraina se întorc acasă după nouă luni de așteptare în Marea Mediterană, deoarece Turcia nu le-a permis trecerea prin strâmtoarea Bosfor, relatează publicația Ucraineană ZN.

Nava anti-submarin Admiral Tributs (564) Foto: Twitter/ @StraitsSights

La începutul invaziei Rusiei împotriva Ucrainei, Turcia a închis trecerea prin strâmtoarea Bosfor pentru navele de război rusești. Astfel, navele agresorului au rămas în Marea Mediterană și nu au putut lua parte la război. După nouă luni de așteptare, navele Federației Ruse au început să se întoarcă în porturile din care au plecat.

Potrivit şeful Grupului de Monitorizare al Institutului de Studii Strategice ale Mării Negre, Andriy Klymenko, pe 6 noiembrie, două nave de război ale flotei ruse, marcate cu simbolurile așa-numitei operațiuni speciale, au fost reperate în Singapore.

Crucișătoarul de rachete al Federației Ruse Varyag (011) din Flota Pacificului și marea navă anti-submarin Admiral Tributs (564) au fost reperate în strâmtoarea Singapore, întorcându-se din Marea Mediterană la Vladivostok. Acestea au rămas inactive timp de nouă luni, pregătindu-se să intre în Marea Neagră pentru a participa la atacul asupra Ucrainei. Literele Z și V sunt inscripționate pe țevi”, a scris Klymenko, pe pagina sa de Facebook.

El a menționat că, din cauza interdicției Turciei, aceste nave se află în Marea Mediterană din 2 februarie. Imagini cu acestea au fost publicate pe contul de Twitter Straits Sights.

Ca urmare a atacului cu drone din Sevastopol de sâmbătă, 29 octombrie, în care cel puțin trei nave ale Flotei Ruse de la Marea Neagră, inclusiv fregata Amiral Makarov, au fost avariate, Federația Rusă ar mai avea la dispoziție o singură navă antiaeriană activă, potrivit sursei citate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.