După 24 de ani petrecuți în mănăstire, o călugăriță s-a căsătorit cu un călugăr. Am simțit „o scânteie” | FOTO

0
56

O măicuța din Marea Britanie a renunțat la a mai fi călugăriță după 24 de ani. Femeia s-a îndrăgostit și s-a căsătorit cu un călugăr.

Sora Mary Elizabeth din Preston a ales drumul credinței de la 19 ani. Înainte de a se călugări, ea era cunoscută ca Lisa Tinkler, informează indy100.com.

În 2015, Robert, un călugăr carmelit din Oxford, a vizitat mănăstirea unde locuia măicuța, iar viața ei s-a schimbat.

Femeia l-a primit pe oaspete și l-a întrebat dacă vrea să mănânce ceva. Când a părășit camera, mânecile de la hainele lor s-au atins, iar ea a simțit „o scânteie”.

„Am simțit o chimie acolo, ceva, și am fost puțin jenată. Și m-am gândit, Doamne, a simțit și el asta. Și când l-am lăsat să iasă pe ușă, a fost destul de ciudat”, a spus ea pentru BBC.

Citește și


Sora Andre

S-a dovedit că și Robert simțea la fel.

O săptămână mai târziu, el i-a scris un bilet prin care i-a cerut să părăsească mănăstirea și să se căsătorească cu el.

Tinkler și-a amintit că a fost șocată, adăugând: „Am purtat un voal, așa că nici măcar nu mi-a văzut culoarea părului. Nu știa nimic despre mine, de fapt, nimic despre educația mea. Nici măcar nu știa numele meu.”

Și-a făcut curaj și a plecat, fără să se uite înapoi.

Cei doi sunt acum căsătoriți, fericiți și locuiesc în satul Hutton Rudby, North Yorkshire, potrivit BBC.

Robert a dezvăluit că a primit o scrisoare de la Roma prin care se recunoștea că nu mai este membru al ordinului carmeliților. De atunci, el a fost numit vicar al bisericii locale. Între timp, Tinkler s-a angajat la spital.

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.