INTERVIU. Fostul ambasador al Germaniei la Moscova, Rudiger von Fritsch: „Vladimir Putin nu este nebun, cum am putea crede”

0
25

„Vladimir Putin nu este nebun, așa cum am putea crede. Asta ne-ar face tuturor treaba mult prea simplă”.

 

Este opinia fostului ambasador al Germaniei la Moscova, Rudiger von Fritsch, care l-a cunoscut îndeaproape pe liderul de la Kremlin. Aflat la București, acesta a acordat un interviu Știrilor PRO TV.

Rudiger von Fritsch: „Dacă vrem să-l înțelegem pe Vladimir Putin, trebuie să avem în vedere trei factori. Primul este că el are o perspectivă foarte aparte asupra geopoliticii. Are un mod de gândire specific secolului XIX, cu marile puteri care încercau să-și rezolve problemele una împotriva celeilalte. Al doilea factor este că el suferă de „trauma rusă”, care nu a fost niciodată corect abordată, și anume pierderea Marelui Imperiu Rus. Iar al treilea este că (Putin) este un ofițer KGB bine antrenat. Și de aici, modul său de gândire, că lumea e plină de conspirații îndreptate constant împotriva sa sau a țării sale”.

Știrile Pro TV: E nebun, așa cum spun oamenii?

Citește și


Volodimir Zelenski, Joe Biden

Rudiger von Fritsch: „Nu, nu aș spune asta. N-aș spune că e nebun, dement, irațional sau orice altceva de acest gen. Asta ne-ar face sarcina mult prea ușoară. Trebuie să acceptăm că el trăiește, decide și acționează cu un alt tip de rațiune decât a noastră”.

Urmărește interviul integral, marți, pe stirileprotv.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.