Kremlinul amenință compania britanică BAE Systems: Baza din Ucraina ar putea fi o țintă pentru armata rusă

0
47

Kremlinul a declarat vineri că privește negativ decizia contractorului britanic din domeniul apărării BAE Systems de a se stabili în Ucraina, adăugând că orice fabrici care produc arme folosite împotriva Rusiei ar deveni ținte pentru armata Moscovei, potrivit Reuters.

Expoziție BAE SystemsFoto: Šálek Václav / ČTK / Profimedia

Întrebat despre această decizie în cadrul unei convorbiri telefonice cu reporterii, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat: „Bineînțeles, orice facilități pentru producerea de arme, mai ales dacă aceste arme trag asupra noastră, devin obiecte de atenție specială pentru armata noastră”.

Mutarea nu va influența cursul conflictului din Ucraina și nici nu va contribui la reducerea ostilităților, a spus el.

BAE Systems, cea mai mare companie britanică din domeniul apărării, a declarat joi că a înființat o unitate în Ucraina și a semnat acorduri cu guvernul pentru a spori livrările de arme și echipamente pentru Kiev.

Aceasta a declarat că această mișcare va permite BAE să lucreze direct cu Kievul pentru a explora potențiali parteneri pentru un plan de a produce în cele din urmă tunuri ușoare de 105 mm în Ucraina și pentru a înțelege mai bine cerințele de apărare ale Ucrainei.

BAE a fabricat o mare parte din echipamentele furnizate Ucrainei de Marea Britanie și de alte guverne în timp ce aceasta se opune invaziei Rusiei.

Marea Britanie este un furnizor cheie în domeniul apărării pentru Ucraina și în luna mai a devenit prima țară care a început să furnizeze Kievului rachete de croazieră cu rază lungă de acțiune.

Companiile occidentale din domeniul apărării au pus în balanță oportunitățile de a produce arme în Ucraina și posibilele riscuri de securitate, relata Reuters în iunie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.