LIVETEXT Război în Ucraina, Ziua 573 | Atac Cu Drone Rusești Asupra Orașului Liov. Trei Depozite Industriale Au Fost Lovite. Bilanțul Victimelor

0
42

10:40 – Acum 54 minute

19-09-2023

Trei depozite industriale, lovite de drone rusești în Liov

Rusia a bombardat trei depozite industriale într-un atac cu drone în orașul Liov, din vestul Ucrainei, marți dimineața, provocând un incendiu uriaș și ucigând cel puțin o persoană, au declarat oficialii locali, citați de Reuters.

Guvernatorul din Liov, Maxim Kozitsky, a declarat că pompierii se luptă să stingă incendiul și că un tânăr de 26 de ani a fost transportat la spital. Ulterior, primarul orașului Andriy Sadovyi a spus că trupul unui bărbat care lucra la unul dintre depozite a fost găsit sub dărâmături.

Serviciile de urgență au declarat că incendiul s-a extins pe o suprafață de 11.300 de metri pătrați.

„Vreau să subliniez că acestea sunt depozite industriale obișnuite. Nu a fost stocat nimic militar acolo”, a spus guvernatorul Kozitsky, pe Telegram.

10:20 – Acum o ora

19-09-2023

27 de drone rusești au fost doborâte peste noapte de armata ucraineană

Sistemele de apărare aeriană ucrainene au doborât peste noapte 27 de drone de atac rusești în regiunile de sud, centru și vest ale Ucrainei, a anunțat marți armata ucraineană.

În total, forțele ruse au lansat 30 de drone „kamikaze” Shahed către Ucraina, precum și o rachetă balistică Iskander-M. Racheta Iskander-M a fost lansată din Crimeea în direcția Krivii Rih din regiunea Dnipropetrovsk.

Recomandări

Ce creșteri de taxe își asumă Guvernul Ciolacu. Ministerul Finanțelor a publicat proiectul de lege – DOCUMENT

08:15 – Acum 3 ore

19-09-2023

Trei ținte aeriene, doborâte deasupra regiunii ruse Belgorod

Apărarea aeriană rusă a doborât trei ținte deasupra regiunii Belgorod pe 18 septembrie, relatează publicația rusă Ria Novosti.

Guvernatorul regiunii Belgorod, Viacheslav Gladkov, a anunțat doborarea a trei ținte, dar nu a precizat care sunt acestea în afirmațiile sale.

Liniile electrice ar fi fost avariate în urma incidentului, dar nu au fost raportate victime.

Relatări privind tentativele de lovitură cu drone în regiune și în alte zone ale Federației Ruse au crescut în ultimele săptămâni.

08:10 – Acum 3 ore

19-09-2023

Atac cu drone asupra regiunii Liov

Un atac cu drone efectuat de Rusia la începutul zilei de 19 septembrie a provocat un incendiu în Liov în urma căruia o persoană a fost rănită, a anunțat primarul din Liov, Andrii Sadovi, pe Telegram.

La ora 5:17, Forțele Aeriene au confirmat că dronele Shahed zburau spre Liov. La scurt timp, primarul Sadovi a anunțat că s-au auzit explozii în oraș. El a mai spus că atacul a provocat un incendiu la un depozit industrial.

La locul incendiului au fost trimiși lucrători de urgență. Sadovi a precizat că o persoană, un tânăr de 26 de ani, a fost scos din depozit și a suferit răni. În prezent este tratat în spital.

Probleme cu testele antidrog ale Poliției: Ce spune firma care a vândut către MAI aparate acuzate că dau rezultate fals pozitive. Cum motivează cazul bărbatului prins cu 7 droguri, apoi „curat” la IML

Recomandări

Probleme cu testele antidrog ale Poliției: Ce spune firma care a vândut către MAI aparate acuzate că dau rezultate fals pozitive. Cum motivează cazul bărbatului prins cu 7 droguri, apoi „curat” la IML

07:20 – Acum 4 ore

19-09-2023

Volodimir Zelenski a ajuns la New York

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a sosit luni la New York pentru Adunarea Generală a Națiunilor Unite. El urmează să se întâlnească cu câțiva lideri pentru a solicita sprijin în timp ce Ucraina continuă contraofensiva împotriva forțelor ruse.

Zelenski este programat să se întâlnească, printre alții, cu președintele american Joe Biden și cu parlamentarii americani la Washington, DC, mai târziu în această săptămână.

07:05 – Acum 4 ore

19-09-2023

Armata ucraineană anunță că a obținut victorii în est, dar situația generală rămâne dificilă

Comandantul forțelor terestre ucrainene, Oleksandr Sirski, a lansat un videoclip în care îi salută pe soldații care au recucerit satele Klișchiivka și Andriivka din apropierea orașului Bahmut. Pe filmare, comandatul a declarat că înaintarea trupelor a reușit să rupă linia defensivă rusă.

„Sunt în prima linie cu soldații noștri care țin linia și continuă să avanseze. Le-am mulțumit pentru avansul lor constant și pentru eliberarea Klișchiivka și Andriivka de sub ocupanți”, a spus Sirski într-un videoclip postat luni pe Telegram. .

„Ca urmare a acțiunilor de succes ale trupelor noastre, linia de apărare a inamicului a fost ruptă, deși a încercat să o închidă aruncând toate rezervele disponibile în luptă”, a spus Sirskii pe Telegram într-o postare separată, adăugând că forțele ruse nu au renunțat în încercarea să recucerească teritoriul pierdut, efectuând „numeroase contraatacuri din direcții diferite”.

„Va abandona Occidentul Ucraina?”. Kievul trebuie să fie gata de o posibilă schimbare de opinie în SUA și Europa, spun doi experți

Recomandări

„Va abandona Occidentul Ucraina?”. Kievul trebuie să fie gata de o posibilă schimbare de opinie în SUA și Europa, spun doi experți

El a avertizat că per total „situația generală din sectorul estic rămâne dificilă”.

„Inamicul nu își abandonează intențiile de a relua acțiunile ofensive în direcțiile Kupiansk și Lîman”, a spus el, făcând referire la două orașe deținute de Rusia timp de șase luni înainte de a fi eliberate de Ucraina în urmă cu aproape exact un an.

18 sept. – Acum 12 ore

18-09-2023

Șeful armatei americane: Rusia are „mult peste 200.000” de soldați în Ucraina ocupată

Rusia are mult peste 200.000 de soldați staționați în teritoriile ocupate ale Ucrainei, a declarat șeful Statului Major al SUA, Mark Milley, într-un interviu acordat luni CNN, potrivit The Kyiv Independent.

Deși a recunoscut că contraofensiva Ucrainei a avansat într-un ritm relativ lent, generalul american a subliniat că armata ucraineană „nu este o forță uzată” și că face progrese constante.

Potrivit lui Milley, campania militară în desfășurare a Kievului nu poate fi descrisă drept un eșec, deoarece Ucraina a străpuns mai multe centuri defensive ale rușilor și mai are timp să obțină și alte rezultate.

Generalul, care se așteaptă să se retragă din funcția de șef al Statului Major Interarme al SUA până la sfârșitul lunii, a declarat anterior, pe 10 septembrie, că Ucraina mai are la dispoziție aproximativ 30-45 de zile pentru ofensivă înainte ca vremea să se înrăutățească.

Cu toate acestea, Milley a menționat că și în cazul în care acțiunile contraofensive ucrainene își ating toate obiectivele acestea nu vor fi suficiente pentru a alunga complet forțele ruse din Ucraina.

Îndepărtarea tuturor celor 200.000 de soldați ruși de ocupație va necesita o „perioadă de timp considerabilă”, mult peste scopul campaniei militare actuale a Kievului, a mai spus generalul Milley.

18 sept. – Acum 12 ore

18-09-2023

Președintele Iranului neagă că țara sa a trimis drone Rusiei pentru a fi folosite în război

Președintele Iranului a negat că țara sa ar fi trimis drone Rusiei pentru a fi folosite în războiul din Ucraina, declarând că „suntem împotriva războiului din Ucraina”, relatează Sky News.

Într-o întâlnire cu membrii presei la Adunarea Generală a ONU de la New York, președintele Ebrahim Raisi a reiterat oferta de mediere în războiul dintre Rusia și Ucraina, în ciuda faptului că teheranul este unul dintre cei mai puternici susținători ai Kremlinului.

SUA au acuzat Iranul nu doar că a furnizat drone Rusiei, ci că a și ajutat Moscova să construiască o uzină pentru a le fabrica.

Recunoscând că Iranul are legături puternice cu Rusia, Raisi a negat că Teheranul a trimis arme Moscovei după începerea războiului, în februarie anul trecut.

„Dacă au un document potrivit căruia Iranul a dat arme sau drone rușilor după război”, a spus el, atunci „ar trebui să îl prezinte”.

Dar atât oficialii americani, cât și cei europeni spun că numărul mare de drone iraniene folosite în război arată că fluxul de astfel de arme nu numai că a continuat, dar s-a și intensificat după începerea ostilităților.

18 sept. – Acum 13 ore

18-09-2023

Pierderile rușilor pe frontul Tavriia au crescut brusc, susține un colonel ucrainean

Pierderile suferite de trupele ruse pe sectorul de front Tavriia au crescut semnificativ în ultima zi, dar rușii își continuă atacurile cu o intensitate ridicată, a declarat luni colonelul Oleksandr Ștupun, purtătorul de cuvânt al Forțelor de Apărare ucrainene de pe frontul Tavriia, scrie Ukrainska Pravda.

Colonelul a precizat că luptele au devenit un fel de „mașină de tocat carne” pentru ruși.

Potrivit lui Ștupun, pierderile totale ale rușilor de pe frontul Tavriia au crescut brusc duminică și ajuns la 313 soldați. Înainte, numărul victimelor înregistrate de forțele ruse era de aproximativ 200, timp de trei zile la rând.

Tot, duminică, rușii au pierdut de 1,5 ori mai mult echipament decât de obicei, mai exact 31 de piese. Printre acestea se numără patru tunuri de artilerie, un dispozitiv de apărare antiaeriană și trei piese de echipament special, a precizat colonelul, la televiziunea națională

În ceea ce privește situația de lângă Marinka, potrivit lui Ștupun, rușii au un avantaj numeric în ceea ce privește efectivele și continuă tactica lor de asalturi continue, în ciuda faptului că intră în „mașina de tocat carne”.

„Din păcate, inamicul are un potențial uman mai mare din punct de vedere numeric; ocupanții își măresc constant rezervele. Dar, într-o zi, acestea se vor epuiza. Sunt deja slab motivați, dar continuă să împingă infanteria să ia cu asalt Marinka. În fiecare zi înregistrăm aproximativ 10 încercări. Iar astăzi, au fost înregistrate 10 încercări doar în timpul zilei”, a afirmat Ștupun.

18 sept. – Acum 13 ore

18-09-2023

Exercițiile navale anuale ale NATO, „mai realiste decât înainte” din cauza războiului din Ucraina

Forțele occidentale au exersat luni, pentru prima dată, cum să răspundă la orice atac rusesc în regiune, în cadrul exercițiului naval anual al NATO din nordul Mării Baltice, relatează Sky News.

Dar în acest an, exercițiile s-au îndepărtat de scenariile artificiale și s-au apropiat de realitate, a declarat contraamiralul german Stephan Haisch, directorul exercițiului.

„Timp de mulți ani am avut un fel de scenariu artificial. În momentul de față, suntem puțin mai aproape de sensul realist, de geografie, de parteneri și de adversar”, a spus el.

„Așadar, este mai realist decât a fost înainte”, a adăugat Haisch.

Exercițiile, care au început pe 9 septembrie și vor dura două săptămâni, implică aproximativ 30 de nave și peste 3.000 de militari din toate țările NATO din regiunea baltică, plus Suedia, care va deveni în curând membră, precum și din SUA, Canada, Olanda, Belgia și Franța.

Aceștia exersează operațiuni și atacuri de pe mare spre uscat și securizează rutele prin Marea Baltică.

Rusia are mai multe nave de război, cunoscute sub numele de fregate, și o navă de colectare a informațiilor staționate în Marea Baltică.

Două zodii feminine care de despart de partener în octombrie. Vor avea un final de an de coșmar

Playtech.ro

Două zodii feminine care de despart de partener în octombrie. Vor avea un final de an de coșmar


Mă doare în cot de părerea lumii - Vlad Pascu, șoferul drogat de la 2 Mai, convorbire șocantă cu mama lui, în arest. Femeia plănuia să-l scoată din închisoare pe motive medicale

Viva.ro

Mă doare în cot de părerea lumii – Vlad Pascu, șoferul drogat de la 2 Mai, convorbire șocantă cu mama lui, în arest. Femeia plănuia să-l scoată din închisoare pe motive medicale


Dr. A. Secară atrage atenția asupra factorilor corectabili ce duc la apariția bolilor de inimă

PUBLICITATE

Dr. A. Secară atrage atenția asupra factorilor corectabili ce duc la apariția bolilor de inimă


Cine este colegul de celulă a lui Vlad Pascu, în arestul de la Constanța. Mama șoferului drogat: ”Așa trebuie să fii și tu de acum înainte”

FANATIK.RO

Cine este colegul de celulă a lui Vlad Pascu, în arestul de la Constanța. Mama șoferului drogat: ”Așa trebuie să fii și tu de acum înainte”


Doi profesori universitari din Iași au lăsat după ce au murit, prin testament, zeci de mii de euro pentru studenți

Știrileprotv.ro

Doi profesori universitari din Iași au lăsat după ce au murit, prin testament, zeci de mii de euro pentru studenți


Accident înfiorător cu mașini strivite între TIR-uri pe autostrada A1, la Ciorogârla. Sunt mai mulți răniți, traficul este blocat

Observatornews.ro

Accident înfiorător cu mașini strivite între TIR-uri pe autostrada A1, la Ciorogârla. Sunt mai mulți răniți, traficul este blocat


Cum s-a produs ruptura dintre Giovanni şi Gigi Becali: „Situaţia s-a înrăutăţit atunci din cauza lui!” | EXCLUSIV

Orangesport.ro

Cum s-a produs ruptura dintre Giovanni şi Gigi Becali: „Situaţia s-a înrăutăţit atunci din cauza lui!” | EXCLUSIV


Horoscop Cristina Demetrescu: Schimbările prin care trec zodiile în a doua jumătate a lunii septembrie

Unica.ro

Horoscop Cristina Demetrescu: Schimbările prin care trec zodiile în a doua jumătate a lunii septembrie


Horoscop 19 septembrie 2023. Scorpionilor le vin în minte toate momentele în care cei dragi i-au dezamăgit și au construit un zid între ei

HOROSCOP

Horoscop 19 septembrie 2023. Scorpionilor le vin în minte toate momentele în care cei dragi i-au dezamăgit și au construit un zid între ei

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.