Medvedev: SUA, NATO și UE nu vor o ruptură definitivă cu Rusia, de teama celui de-al Treilea Război Mondial

0
21

Occidentul nu vrea ruptură completă cu Rusia, de teama celui de-al Treilea Război Mondial, așa că împinge Kievul să negocieze cu Moscova, afirmă vicepreședintele Consiliului național de Securitate al Rusiei, Dmitri Medvedev. El spune însă că președintele ucrainean Volodimir Zelenski se împotrivește negocierilor și nu recunoaște „colapsul Ucrainei”.

În opinia lui Medvedev, „toată lumea s-a săturat de regimul de la Kiev” și argumentează că nimeni, nici măcar polonezii, care sunt „cei mai rusofobi”, nu a acceptat să atribuie Rusiei racheta căzută în Polonia.

„Statele Unite, NATO și Uniunea Europeană nu vor o ruptură definitivă cu Rusia, de teama celui de-al Treilea Război Mondial. De aici, încercările frecvente de a convinge Kievul să accepte negocieri”, a scris Dmitri Medvedev pe Telegram, potrivit agenției TASS.

„Zelenski nu vrea negocieri din motive evident egoiste”, mai afirmă Medvedev, spunând că negocierile ar fi periculoase pentru președintele ucrainean.

„Până la urmă, dacă nu recunoști realitatea colapsului Ucrainei, nu are rost să te așezi la masă (a negocierilor – n.r.). Iar dacă recunoști (colapsul), propriii tăi naționaliști, care sunt în legătură cu conducerea armatei, te vor ucide”, a mai scris Medvedev.

Casa Albă a reiterat vineri că decizia de a negocia cu Rusia îi revine Ucrainei şi că în niciun caz nu face presiuni asupra preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski pentru a se aşeza la masa negocierilor cu Vladimir Putin, potrivit purtătorului de cuvânt al Consiliului de Securitate Naţională al preşedinţiei americane, John Kirby.

Acest război s-ar putea încheia astăzi, dacă domnul Putin ar face ceea ce este corect. Evident, (Putin) nu s-a arătat dispus să-şi retragă trupele şi toţi suntem de părere că un acord diplomatic negociat este cel mai bun lucru pe care îl poate face Putin”, a declarat Kirby într-o convorbire cu jurnaliştii.

Oficialul american a insistat totuși că misiunea de a stabili când este pregătit să negocieze şi sub ce format îi revine lui Volodimir Zelenski.

„Nimeni din SUA nu face presiuni şi nu insistă sau îl împinge să se aşeze la masa” negocierilor, a dat asigurări Kirby.

Editor : B.P.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.