Nava de desant Minsk a fost distrusă, repararea submarinului va dura ani de zile (serviciile secrete britanice)

0
40

Nava de desant rusă Minsk și submarinul diesel-electric Rostov-pe-Don, care se aflau la Sevastopol pentru reparații, au suferit avarii critice în urma unui atac ucrainean care a vizat portul din Crimeea, afirmă Serviciul britanic de informații pentru apărare, citat de cotidianul ucrainean Pravda.

„În ciuda faptului că Ministerul rus al Apărării a minimalizat pagubele suferite de nave, dovezile din surse deschise indică faptul că Minsk a fost aproape sigur distrus din punct de vedere funcțional, în timp ce Rostov a suferit probabil pagube catastrofale”, arată Serviciului britanic de informații al Departamentului Apărării, în actualizarea publicată în 15 septembrie.

Analiștii consideră că orice efort de a readuce submarinul la starea de funcționare ar dura probabil ani de zile și ar costa sute de milioane de dolari.

„Pierderea (submarinului) Rostov înlătură unul dintre cele patru submarine cu capacitate de rachetă de croazieră ale Flotei ruse din Marea Neagră, care au jucat un rol major în lovirea Ucrainei și în proiectarea puterii rusești în Marea Neagră și în estul Mediteranei”, se arată în analiză.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.