Rușii incendiază câmpurile de mine din regiunea Zaporojie. Ce urmăresc trupele lui Putin

0
34

Sambata, 02 Septembrie 2023, ora 22:44

3587 citiri

După ce au fost capturate, fortificațiile rusești sunt folosite de ucraineni/FOTO: zn.ua

Armata rusă a trecut la noi tactici în sud – ocupanții au început să dea foc câmpurilor de mine din regiunea Zaporojie, scrie The New York Times, care precizează că invadatorii inundă aceste zone cu un lichid inflamabil.

Când forțele ucrainene încearcă să demineze anumite zone, rușii aruncă bombe asupra lor din drone, declanșând „ o mare de foc și explozii”.

Sute de mici grupuri de asalt, majoritatea formate din opt până la zece soldați, sunt forța motrice a Forțelor Armate ale Ucrainei în sudul Ucrainei, scrie The New York Times.

Fiecare dintre aceste grupuri are sarcina de a ataca tranșee, o fâșie de copaci sau chiar o casă.

Astfel au fost eliberate, potrivit NYT, Urojaine din regiunea Donețk și Robotîne din regiunea Zaporojie. Datorită acestui fapt, partea ucraineană avansează încet, dar cu succes.

NYT explică că orice casă pe care astfel de grupuri reușesc să o elibereze este doar o pată pe hartă. Cu toate acestea, poate fi o fortăreață pentru inamic.

“Aceasta este o modalitate dificilă de a duce război – sat cu sat, casă cu casă – fără nicio garanție de succes. Cu toate acestea, după ce au fost capturate, fortificațiile rusești servesc drept bază pentru ucraineni pentru a-și planifica următoarea mișcare” scrie publicația americană.

„Ucrainenii mai au aproximativ 97 de kilometri de drum dificil de parcurs înainte de a putea ajunge la coasta Mării Azov și cel puțin de trecut încă o linie de apărare rusă bine fortificată”, scrie NYT. “Rușii opun o rezistență furioasă, protejați de poziții fortificate, câmpuri de mine și superioritate aeriană. Infanteriștii ucrainei se așteaptă ca lupta să fie sângeroasă și lentă”.

Expertul militar și fostul purtător de cuvânt al Academiei Militare Ucrainene, Vladislav Selezniov, a explicat că pentru a ajunge la Tokmak, Forțele Armate ale Ucrainei, trebuie să treacă prin Novoprokopivka, Ilcenkove, Sweetka Balka și Cervonohirka. Ofensiva ucraineană în această zonă este foarte importantă, deoarece va ajuta la distrugerea logistici rușilor din sud pentru a ajunge la Marea Azov și să elibereze Crimeea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.