Secretul pe care toate femeile vor să îl știe. Ce se pune, de fapt, în apa florilor ca să reziste mai mult în vază

0
37

Doamnele și domnișoarele, în căutarea secretului pentru a menține prospețimea și frumusețea buchetelor lor, se întreabă adesea ce pot adăuga în apa florilor.

În acest articol, vom discuta despre modalitățile de îngrijire a florilor plasate în vaze, pentru a le ajută să reziste mai mult timp și să-și păstreze culoarea și parfumul minunat.

Cum poți să îți păstrezi florile frumoase mai mult timp

Femeile adoră să primească flori, iar un gest aparent mic poate avea un impact imens și ne poate îmbunătăți întreaga zi. Această atenție este cu adevărat apreciată de multe femei.

Cu toate acestea, este adevărat că, de obicei, culorile frumoase și vii ale unui buchet nu rezistă pentru totdeauna. Însă, există trucuri practice pe care le putem folosi pentru a prelungi viața buchetelor pentru cât mai mult timp posibil.

Citește și: Cum se udă corect orhideea. Ai procedat total greșit. Așa va înflori cât mai mult posibil

Cum îngrijești buchetele de flori din vază

Îngrijirea florilor așezate într-o vază începe cu mediul în care alegem să păstrăm buchetul. Florile tăiate nu suportă temperaturi ridicate, expunerea la lumină intensă sau curentul de aer.

De regulă, ele necesită o schimbare zilnică a apei, curățarea vazei și tăierea tulpinilor. Cu toate acestea, fiecare tip de floare are cerințe individuale și specifice.

 

De asemenea, există numeroși aditivi special pregătiți, gata de utilizare, care pot prelungi durata de viață a buchetelor, sau puteți chiar să pregătiți astfel de soluții acasă.

Menținerea apei curate și dezinfectate este esențială pentru a încetini dezvoltarea bacteriilor și pentru a asigura o viață mai îndelungată buchetelor de flori.

Vezi și: Asta trebuie să faci dacă orhideea nu vrea să înflorească. Reguli de aur pentru ghivece pline cu flori

Ce trebuie să adaugi în apa florilor pentru a le păstra mai mult timp

Astăzi, vom dezvălui trei tipuri de flori care pot beneficia de diverse soluții și amestecuri pentru a-și păstra frumusețea mai mult timp.

Lalele

Specialiștii recomandă să păstrați lalelele în apă minerală, dar trebuie să ținem cont că acest sfat nu poate fi valabil pentru toată lumea, deoarece diferite tipuri de ape minerale au compoziții de sare diferite.

De obicei, pentru îngrijirea lalelelor se adaugă un conservant special în apa din vază, care, de fapt, este un fertilizant stimulator. Acest conservant poate fi inclus fie împreună cu buchetul de lalele, fie poate fi achiziționat de la florării.

Majoritatea acestor produse sunt dezvoltate și oferite de companii din Olanda, specializate în întreținerea și prelungirea prospețimii florilor.

Orhidee

Pentru a menține orhideele într-o formă bună, asigurați-vă că apa din vaza lor este curată. Un pas în direcția aceasta este să fierbeți apa și să o filtrați înainte de a o adăuga în vază.

Un truc interesant pentru a prelungi viața orhideelor este să adăugați 1-2 linguri de alcool, precum vodcă, în fiecare litru de apă sau să picurați 2-3 picături de amoniac.

De asemenea, puteți opta pentru cărbune activat sau chiar aspirină. Nu uitați să schimbați apa din vază o dată la câteva zile pentru a menține un mediu proaspăt și favorabil pentru orhidee.

Te poate interesa și: Cum cureți pământul florilor de mucegai. Trucul grădinarilor care te scapă rapid de această problemă

Trandafiri

Când observați că trandafirii încep să-și piardă frumusețea, puteți lua măsuri pentru a-i revigora. Un truc eficient este să îi scufundați în apă extrem de rece, lăsându-i acolo chiar și peste noapte.

La fel ca și în cazul altor flori, puteți adăuga zahăr obișnuit, oțet sau chiar aspirină în apa în care păstrați trandafirii, pentru a le prelungi viața.

De asemenea, dacă aveți monede sau linguri de argint în casă, acestea pot fi plasate în vază, deoarece ajută la încetinirea procesului de deteriorare a florilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.