Sistemele Patriot din Germania au ajuns în Polonia. “Am văzut cât de rapid se poate extinde războiul în ţări membre NATO”

0
39

Germania a trimis luni către Polonia două din cele trei sisteme de apărare antiaeriană Patriot care vor contribui la apărarea teritoriului polonez la graniţa cu Ucraina, informează Agerpres.

Rachetele urmează să fie instalate la Zamosc, o localitate aflată la 60 de kilometri de forntieră.

În noiembrie anul trecut, doi bărbaţi au fost ucişi de o rachetă rătăcită care a lovit satul polonez Przewodow din regiunea respectivă – un incident care a provocat temeri că războiul din Ucraina s-ar putea extinde peste graniţă.

Sistemele de rachete la sol, cum sunt cele Patriot, produse de compania americană Raytheon, sunt proiectate pentru interceptarea rachetelor ofensive.

“Unul din motivele din care Germania va sprijini acum flancul estic al NATO din Polonia este desigur acela că am văzut cât de rapid se poate extinde războiul dintre Rusia şi Ucraina în ţări membre NATO”, a declarat colonelul Joerg Sievers, înainte de plecarea în misiune a sistemelor Patriot.

Comandantul unităţii germane de pe teritoriul polonez a subliniat caracterul defensiv al sistemelor Patriot.

“Nu suntem singura forţă defensivă de pe teren, britanicii şi americanii sunt şi ei pe teren”, a adăugat el.

“Patriot este un sistem strict defensiv şi sperăm că vom putea oferi acolo suficientă protecţie pentru a preveni pe viitor atacuri sau accidente cum a fost cel din noiembrie”, a mai spus ofiţerul.

Editor : D.R.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.