Un japonez de 81 de ani și-a împins soția bolnavă în mare pentru că „s-a săturat să aibă grijă de ea”

0
20

Un bărbat de 81 de ani, din Japonia, și-a împins soția cu dizabilități în mare, pentru că, după 40 de ani, „s-a săturat să aibă grijă de ea”.

Poliția din Oiso, prefectura Kanagawa din Japonia, a precizat că bărbatul, Hiroshi Fujiwara, de 81 de ani, și-a recunoscut fapta. El le-a spus polițiștilor că pe 3 noiembrie, în jurul orei 17.30, și-a dus soția în scaun cu rotile, Teruko, de 79 de ani, la un debarcader din localitate și a împins-o în apă.

Presa locală spune că bărbatul i-a mărturist fapta fiului său mai mare, la scurt timp după ce a săvârșit-o. Fiul ar fi sunat la poliție și a anunțat incidentul: „Tatăl meu spune că a împins-o pe mama în mare”, a spus el, potrivit Japan Times, citată de The Independent.

Cei doi bătrâni locuiau singuri, iar bărbatul le-a spus polițiștilor că a avut grijă de soția sa grav bolnavă timp de peste 40 de ani.

Hiroshi Fujiwara a fost arestat la o zi sub suspiciunea de crimă.

În ziua incidentului, o persoană a sunat la poliție în jurul orei 19:00 spunând că a văzut un cadavru plutind în apă. Echipajele de salvare sosite la fața locului i-au acordat primul ajutor femeii, dar la spital ea a fost declarată moartă.

În Japonia, peste 25% din populația de 126 de milioane are peste 65 de ani. După acest incident, utilizatorii rețelelor sociale din Japonia au acuzat guvernul că neglijează abuzurile cu care se confruntă cetățenii în vârstă. Un sondaj realizat de ministerul sănătății și bunăstării din Japonia a constatat că au existat 17.281 de incidente în care persoanele în vârstă au fost agresate fizic de membrii familiei în 2020, înregistrându-se 25 de decese.

Editor : D.C.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.