Voluntari umanitari din Spania și din Canada, uciși de ruși în războiul din Ucraina. ONG-iștii ajutau la evacuarea răniților de pe front

0
33

Duminica, 10 Septembrie 2023, ora 14:28

1349 citiri

Emma Igual din Spania şi Anthony Ihnat din Canada au fost uciși într-un atac rusesc. FOTO: Colaj Reddit / Twitter

Doi lucrători umanitari străini – Emma Igual din Spania şi Anthony Ihnat din Canada – au fost ucişi în estul Ucrainei, în urma unui bombardament care a lovit maşina în care se afla o echipă de patru persoane care lucra cu un ONG ucrainean, relatează Reuters şi Associated Press.

Cei patru voluntari de la ONG-ul Road to Relief, care ajută la evacuarea răniţilor din zonele de pe front, au rămas blocaţi în dubă în momentul în care aceasta s-a răsturnat şi a luat foc după ce a fost lovită de obuze în apropiere de oraşul Ceasiv Iar, a precizat organizaţia pe pagina sa de Instagram.

Road to Relief a precizat că cetăţeanul canadian Anthony Ihnat a murit în urma atacului, în timp ce voluntarul medical german Ruben Mawick şi voluntarul suedez Johan Mathias Thyr au fost grav răniţi.

Road to Relief a adăugat că nu a putut da de urma celui de-al patrulea pasager al dubei, Emma Igual, o cetăţeană spaniolă care era directoarea organizaţiei.

Câteva ore mai târziu, ministrul spaniol de externe interimar José Manuel Albares a declarat presei spaniole că autorităţile de la Madrid au primit „confirmarea verbală” a morţii Emmei Igual, în vârstă de 32 de ani.

„Din nefericire, pot confirma că o rachetă a lovit vehiculul cu care se deplasa această lucrătoare spaniolă care ajuta un ONG umanitar în Ucraina. Avem confirmarea verbală a morţii ei”, a declarat Albares, dar nu a dat numele lucrătoarei umanitare.

Voluntarii mergeau să evalueze nevoile civililor de la periferia oraşului Bahmut, a precizat Road to Relief.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.