Italia. Fugar arestat pentru afaceri ilegale cu droguri la Torino, după ce își modificase amprentele

Italia. Fugar arestat pentru afaceri ilegale cu droguri la Torino, după ce își modificase amprentele

Un cetățean senegalez a fost arestat Torino, în urma unui control. Acesta a fost acuzat de infracțiuni legate de droguri de mai mult timp, dar încercase să fugă de pedeapsă, modificându-și amprentele.

Sâmbătă după-amiază, personalul de la Comm.to Barriera Milano a verificat prin Brandizzo doi cetățeni senegalezi fără acte. I-au dus la secția de poliție și le-au comparat amprentele digitale. În urma controlului, s-a descoperit că unul dintre ei nu fusese niciodată fotografiat, nu fusese niciodată oprit și era complet necunoscut în Italia.

Suspicioși, polițiștii au observat cu atenție amprentele și și-au dat seama că bărbatul își făcuse un artificiu al degetelor și al palmei, pentru a-și modifica amprentele. În urma unor investigații amănunțite, efectuate și prin consultarea bazei de date Schengen, s-a constatat că “persoana necunoscută, necondamnată” se afla sub incidența unui mandat de arestare emis în iunie 2014, având de executat restul de pedeapsă de patru ani de închisoare (și o amendă de 16.000 de euro) pentru infracțiuni legate de droguri.

Bărbatul va fi arestat pentru fals în declarații date la poliție și modificări frauduloase în vederea împiedicării identificării, precum și în executarea mandatului de reținere emis împotriva sa.

 

Activitatea intensă de control a poliției de stat în oraș continuă

 

În același timp, alte două persoane au ajuns în închisoare. Primul este un cetățean italian în vârstă de 27 de ani, care se afla deja în arest la domiciliu. Acesta a fost arestat de către ofițerii de la Comm.to Madonna di Campagna: bărbatul execută o pedeapsă reziduală de 2 ani și 8 luni pentru jafuri anterioare și trafic de droguri.

În cel de-al doilea caz, un bărbat în vârstă de 45 de ani, de naționalitate română, oprit pentru un control de către ofițerii Comm.to Mirafiori în timp ce conducea autoturismul pe corso Cosenza. Bărbatul are de executat o pedeapsă de 8 luni și 10 zile de închisoare în baza unui ordin emis de Procuratura din Torino la 4/7/2016.

 

[citeste si]

  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

Cele mai recente știri
Știri similare