Legătura feroviară dintre Herson și Crimeea a fost „foarte probabil” distrusă

Legătura feroviară dintre regiunea Herson din sudul Ucrainei și Crimeea anexată a fost „foarte probabil” distrusă în urma unui atac ucrainean, potrivit serviciilor secrete britanice, citate de Sky News.

„Ca urmare a unei lovituri ucrainene împotriva unui tren de muniții rusești în regiunea Herson, în sudul Ucrainei, este foarte puțin probabil ca legătura feroviară care leagă Herson de Crimeea să rămână operațională”, a declarat Ministerul Apărării.

Deși se așteaptă ca forțele rusești să repare linia în câteva zile, Ministerul Apărării a declarat că aceasta va rămâne o „vulnerabilitate” ca rută de aprovizionare.

Acesta a adăugat că este probabil să existe, de asemenea, o creștere a numărului de civili care încearcă să fugă din Herson și din zona înconjurătoare „pe măsură ce ostilitățile continuă și se agravează lipsa de alimente”.

„Acest lucru va crea o presiune asupra nodurilor și rutelor de transport, ceea ce va duce probabil la implementarea unor măsuri de control al mișcărilor”, a potrivit ministerului britanic al Apărării.

Citește și…

Cele mai recente știri
Știri similare