LIVE Război în Ucraina, ziua 56: Aliații pregătesc noi ajutoare pentru Ucraina dar și noi sancțiuni Rusiei / La Mariupol, situația rămâne „înfiorătoare și neschimbată” / Un oligarh rus condamnă războiul „nebunesc” al lui Putin

În cea de-a 56-a zi a invaziei ruse, cele mai grele lupte se duc în Estul Ucrainei. Situația de la Mariupol rămâne cât se poate de gravă, rușii plănuind să “niveleze totul până la pământ” la Azovstal, potrivit unor interceptări.Administrația Biden intenționează să anunțe un alt pachet de ajutor militar de 800 de milioane de dolariîn vreme ce aliații sunt pregătiți pentru “noi sancțiuni” împotriva Moscovei

Razboi in UcrainaFoto: Colaj foto

Principalele evenimente ale zilei de marți:

  • Forțele ucrainene au respins tentativele de înaintare ale forțelor ruse în Donbas, potrivit Ministerului Apărării din Regatul Unit.
  • Președintele Ucrainei Volodimir Zelenski spune că „situația de la Mariupol rămâne cât se poate de gravă”
  • Administrația Biden va anunța un alt pachet de ajutor militar de 800 de milioane de dolari pentru Ucraina

Cele mai importante evenimente de miercuri privind invazia sunt LIVETEXT pe HotNews.ro:

06:23​Zeci de tineri etiopieni s-au strâns în fața ambasadei Rusiei din capitala Addis Abeba, în urma zvonurilor că soldații ar fi recrutați pentru a lupta în războiul din Ucraina, scrie The Guardian. Purtătoarea de cuvânt a ambasadei, Maria Chernukhina, a declarat că nu are loc nicio recrutare în Etiopia.

06:15S-ar putea să ne trăim ultimele zile, chiar ultimele noastre ore”, a afirmat un ofiţer ucrainean asediat la Mariupol, cerând comunităţii internaţionale să treacă la “extragerea” lor, într-un mesaj publicat miercuri pe Facebook.

05:20China a criticat acțiunile occidentale în Ucraina, spunând că furnizarea de arme ofensive „nu va face decât să prelungească și să escaladeze conflictul”, într-o serie de observații făcute la ultimul briefing al Consiliului de Securitate al ONU, scrie The Guardian.

05:06Un magnat rus a condamnat „masacrul” Moscovei în Ucraina și a cerut Occidentului să pună capăt „războiului nebunesc”, într-o postare pe Instagram. “Nu văd un SINGUR beneficiar al acestui război nebunesc! Oameni și soldați nevinovați mor”, a scris Oleg Tinkov, 54 de ani.

02:15 Președintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a declarat marți seară,că situația din Mariupol este „infiorătoare și neschimbată”

01:19 Aleksei Navalnîi spune că soldaţii ruşi au ucis un bărbat numit Ilia Navalnîi, în Bucha, doar pentru că avea acelaşi nume de familie

00:50SUA pregătesc un alt pachet de asistență de securitate de 800 de milioane de dolari pentru Ucraina (surse CNN)

23:47Ucraina a primit avioane de luptă și piese de schimb pentru a-și întări forțele aeriene (Pentagon)

23:27 Ucraina susține că Rusia folosește bombe anti-buncăr la uzina Azovstal

22:31 Afişarea literei „Z” şi a altor simboluri ale invaziei ruse în Ucraina, interzisă prin lege în Lituania

21:56Criptomonedele nu pot ocoli sancțiunile impuse, asigură șefa FMI / Banca centrală a Rusiei vrea o monedă digitală

21:35VIDEO Cum se trăiește războiul la Odesa? ”Psihic, nu suntem bine…dar life is life!”

Cele mai recente știri
Știri similare