LIVE Război în Ucraina, ziua 60: Doi înalți oficiali ai SUA așteptați duminică la Kiev / Zelenski avertizează că ar putea anula discuțiile de pace cu Rusia / Șeful ONU, tur diplomatic în regiune

​​În cea de-a 60-a zi a invaziei ruse, deși ortodocșii prăznuiesc Paștele, tensiunile de pe front continuă. Noi eforturi diplomatice din partea ONU vor avea loc începând de luni, iar doi înalți oficiali ai SUA vor ajunge duminică în Ucraina.

Razboi in ucrainaFoto: Profimedia Images

Cele mai importante evenimente de duminică privind războiul din Ucraina sunt LIVETEXT pe HotNews.ro:

Rezumatul zile de sâmbătă, pe scurt:

  • Președintele ucrainean Volodimir Zelenski avertizează că va anula discuțiile de pace cu Rusia dacă ultimii apărători ai lui Mariupol vor fi uciși
  • Doi generali ruși – uciși în apropiere de Herson, potrivit armatei ucrainene. Un al treilea s-ar afla în stare critică
  • La o conferință de presă de trei ore ținută într-o stație de metrou din Kiev, Zelenski a mai spus că secretarul de stat al SUA Antony Blinken va vizita Kievul duminică.
  • Premierul britanic Boris Johnson i-a transmis președintelui ucrainean că îi va trimite noi echipamente militare
  • Patriarhul rus Kirill a lansat sâmbătă un apel la rugăciuni pentru o “pace durabilă”, fără a menționa ideea unui armistițiu pentru weekendul de Paște
  • Cel puțin șase persoane, printre care un bebeluș, au fost ucise în loviturile rusești de sâmbătă asupra orașului portuar Odesa din sudul Ucrainei
  • Rusia și-a reluat asaltul asupra ultimilor apărători din Azovstal, la câteva zile după ce a proclamat victoria în orașul-port și a susținut că forțele sale nu au nevoie să cucerească fabrica.
  • O nouă tentativă de evacuare a civililor ucraineni din Mariupol a eșuat, a declarat un consilier al primarului orașului, dând vina pe forțele rusești.

06:25Yuri Ignat, un purtător de cuvânt al forțelor aeriene ucrainene, spune că Ucraina ar fi doborât trei avioane rusești, cinci rachete și nouă drone în ultimele 24 de ore, relatează Kyiv Independent.

05:30Secretarul general al ONU Antonio Guterres va vizita luni Turcia, după care va pleca la Moscova și Kiev, a anunțat ONU.

22:22Şeful diplomaţiei americane, Antony Blinken, şi șeful Pentagonului, Lloyd Austin, se vor afla duminică în vizită la Kiev, la exact două luni de la declanșarea invaziei ruse în Ucraina, a anunţat sâmbătă seară preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski.

21:57Turcia anunță că şi-a închis spaţiul aerian pentru avioanele ruseşti care duc spre Siria

21:34Armata rusă susține că a vizat un important depozit de armament străin în atacul cu rachete asupra Odesa

20:41Volodimir Zelenski, conferință de presă într-o stație de metrou. În ce situație spune președintele ucrainean că va abandona negocierile cu Rusia:

„Dacă oamenii noștri sunt uciși la Mariupol și dacă pseudo-referendumuri sunt organizate în regiunea Herson (sud), atunci Ucraina se va retrage din orice proces de negociere”, a afirmat Zelenski în această conferință la care participă numeroși jurnaliști.

20:05Doi generali ruși – uciși în apropiere de Herson, potrivit armatei ucrainene. Un al treilea s-ar afla în stare critică

Cele mai recente știri
Știri similare