Miliardarul român care intră pe piața media din România. Devine șef într-un mare trust

Dan Șucu, proprietarul celebrului lanț de magazine Mobexpert, devine șef într-un mare trust de presă din România. Omul de afaceri a reușit să dea lovitura în piața media și este pe cale să transforme creanța unui grup din piața media în active. Toate demersurile au început încă din luna ianuarie 2022, potrivit informațiilor vehiculate în presă. Dan Șucu, noul șef Mediafax?

Omul de afaceri Dan Șucu, noul șef Mediafax

Miliardarul român Dan Șucu, proprietarul Mobexpert, este pe cale de a transforma creanța Mediafax Group în active. Informația a fost confirmată în urmă cu puțin timp de către proprietarul celebrului lanț de magazine și hipermarketuri Mobexpert, în circumstanțele în care la începutul anului curent s-a vehiculat că acesta ar fi preluat-o de la ING Bank.

Omul de afaceri a reușit să dea lovitura și în piața media, devenind principalul acționar al grupului de presă Mediafax. Antreprenorul, care deține grupul Mobexpert – cu 26 de hypermarketuri și magazine de mobilă în țară, precum și în străinătate, 8 fabrici și o cifră de afaceri de peste 200 de milioane de euro – ar putea deveni, în timp, și principalul creditor al grupului.

De-a lungul timpului, reprezentanții ING Bank au purtat negocieri cu mai mulți investitori pentru a vinde creanța grupului de presă. În cele din urmă, aceștia au bătut palma cu Dan Șucu. Afaceristul a confirmat informația și a dezvăluit că este pe cael să transforme datoria în active.

Cât de mult se va implica în zona editorială

Dan Șucu, noul șef Mediafax. Agenția de presă Mediafax, care îl va avea drept șef pe Dan Șucu, face parte dintr-o altă companie, denumită Mediafax SA. Miliardarul român susține că se va implica în problemele de afaceri, fără a schimba, însă, politica editorială.

„Este vorba despre o creanță care se transformă în active. Este un proces în curs. Cumpărarea de creanțe este un business în sine și înseamnă că un număr de active vor fi păstrate, iar la altele voi renunța”, a declarat omul de afaceri Dan Șucu.

Antreprenorul nu a explicat la ce fel de active se referă. Întrebat despre nivelul său de implicare în business, Dan Șucu a promis că nu va interveni în zona editorială a grupului de presă.

„Partea redacțională, tot ce are legătură cu structura, este foarte bine pusă la punct și nu ar fi necesar un input din partea unui om de afaceri”, a mai spus Dan Șucu, într-o intervenție pentru Economica.net.

În luna ianurie 2022, ING Bank a cesionat societății MediaMex Investment SRL, deținută de către omul de afaceri Dan Șucu, creanța față de societățile din grup. Aceasta se ridică la o valoare de 11,7 milioane de euro, potrivit sursei citate.

Citește și: Vedeta PRO TV care rupe tăcerea despre trust. Dezvăluiri ireale despre ce se întâmplă acolo (exclusiv)

Patru luni mai târziu, Mediafax Group SA și Mediamex au semnat o convenție de plată prin care ultimele două rate puteau fi achitate de către cea dintâi companie în 24 de tranșe lunare. Valoarea lor se ridică la suma de 6, 1 milioane de lei. Termenul până la care se pot realiza plățile este 28 februarie 2025.

Cele mai recente știri
Știri similare