Profesorul Mircea Beuran afirmă că îndulcitorii artificiali sunt periculoşi, datele medicale arătând că, folosiţi în exces şi pe perioade îndelungate, aceştia provoacă diverse tipuri de cancer sau malformaţii. Alternativa este, conform medicului, cea naturală, însă şi în acest caz trebuie evitate excesele.
El a spus că există variante naturale care dau gustul dulce pe care omul îl caută, printre altele, şi pentru că îi aminteşte de gustul laptelui matern.
”Varianta naturală sunt zaharurile naturale, avem mierea, avem aşa la 5 grame de zahăr care putem să îl folosim, dar totdeauna problema pe care ne-o punem este excesul pentru că de fiecare dată pacientul ştie că acest lucru nu este atât de bun, dar îl tentează pentru că gustul de dulce să ştiţi că este ancestral. Laptele de mamă are această lactoză care dă gustul dulceag”, a mai spus Mircea Beuran.
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.