Ne-am propus să atragem studenţi ucraineni în universitatea noastră, este o deschidere pentru noi. Orientarea noastră este pe piaţa din Republica Moldova şi Ucraina

Carmen Năstase: La nivelul universităţii noastre nu sunt foarte mulţi studenţi din Ucraina, sunt în jur de 86, iar la facultatea noastră sunt 16. De curând le-am oferit şi burse speciale, având în vedere contextul economic din Ucraina, am încercat să-i sprijinim. Pentru noi poate fi o deschidere şi reprezintă o strategie pe care ne-am propus-o.

„Deja colaborăm foarte bine cu universităţile din Moldova şi din Ucraina, avem aproximativ 340 de studenţi la licenţă şi încă 150 de studenţi la masterat. La nivelul universităţii noastre nu sunt foarte mulţi studenţi din Ucraina, sunt în jur de 86, iar la facultatea noastră sunt 16.“

Carmen Năstase, decanul Facultăţii de Economie, Administraţie şi Afaceri de la Universitatea Ştefan cel Mare din Suceava, afirmă că atragerea de studenţi ucraineni este o strategie pe care universitatea şi-a propus-o pentru a-şi putea menţine numărul de studenţi în anii următori.

„Noi ne dorim să ne menţinem numărul de studenţi, nu ne dorim neapărat o creştere. Cifrele arată că numărul de elevi va fi mult mai mic în anii următori. De aceea orientarea noastră este pe piaţa din Republica Moldova şi Ucraina. Deja colaborăm foarte bine cu universităţile din Moldova şi din Ucraina, avem aproximativ 340 de studenţi la licenţă şi încă 150 de studenţi la masterat. Ne dorim să ne menţinem, dacă nu chiar să creştem puţin acest număr. La nivelul universităţii noastre nu sunt foarte mulţi studenţi din Ucraina, sunt în jur de 86, iar la facultatea noastră sunt 16. De curând le-am oferit şi burse speciale, având în vedere contextul economic din Ucraina, am încercat să-i sprijinim. Pentru noi poate fi o deschidere şi reprezintă o strategie pe care ne-am propus-o“, a spus Carmen Tănase în cadrul emisiunii de business ZF Live.

 

Cele mai recente știri
Știri similare