Inspectorii antifraudă au descoperit încă două societăţi din Capitală, care desfăşoară activitate de transport alternativ de persoane prin intermediul platformelor digitale şi care au creat un prejudiciu la bugetul de stat de peste 2,5 milioane de lei, anunță ANAF, prin intermediul unui comunicat de presă.

Potrivit inspectorilor, una dintre societăţi a folosit forţa de muncă fără întocmirea documentelor legale de angajare şi fără plata contribuţiilor la bugetul de stat.

De asemenea, sumele de bani încasate de la operatorii platformelor online au fost retrase în numerar de către administratorul societatii, ulterior acesta efectuând plăţi către salariaţi (şoferi).

În cazul celei de-a doua societăţi, inspectorii ANAF au descoperit că societatea nu a declarat şi plătit impozitele cu reţinere la sursă.

ANAF a anunțat că, în acest context, inspectorii vor sesiza organele de urmărire penală pentru luarea măsurilor legale corespunzătoare.

Aceștia au intervenit și la sfârșitul lunii trecute, când o companie din Capitală, care desfăşoară activitate de transport alternativ de persoane prin intermediul platformelor de ride-sharing nu a respectat prevederile legale referitoare la înregistrarea şi declararea veniturilor obţinute din serviciile prestate şi a prejudiciat bugetul de stat cu peste 3,67 milioane de lei, într-un singur an, a anunțat Agenţia Naţională de Administrare Fiscală.

Editor : C.A.

Share.
Exit mobile version