NVIDIA ar putea fi primii care lanseaza noi plăci video în 2022

Noua serie Lovelace de plăci video NVIDIA a fost văzută în HWiNFO. Acest lucru sugerează că putem fi mai aproape de următoarea generație. Tom’s Hardware susține că cea mai recentă versiune de HWiNFO include mențiuni despre GPU-uri Lovelace și Hopper (serie profesională de plăci video). RTX 4000 este listat în aplicație ca AD102, AD103 și AD104.

Istoria NVIDIA arată că cipul AD102 este cel mai puternic. Se va găsi în plăcile video precum RTX 4090. AD106 și AD107 sunt cipurile de pe plăcile și xx50. Ei ar putea indica faptul că fie producătorul a început să testeze plăcile, fie că acestea sunt pregătite pentru software-ul de asistență.

NVIDIA intenționează să provoace AMD în 2022

Aceste informații sunt disponibile la scurt timp după ce Moore’s Law is Dead a încărcat un videoclip YouTube care explică strategia de lansare a NVIDIA pentru 2022. Reprezentanții taberei verzi vor să câștige cursa de lansare împotriva AMD și să-și lanseze noile plăci înainte ca Radeon să o facă.

Nu înseamnă neapărat că vom vedea placa video RTX 4000 într-o lună sau mâine, dar indică faptul că NVIDIA a început să lucreze la următoarea versiune, în timp ce informațiile AMD sunt puține. Ne putem baza doar pe fragmente de informații unul de la celălalt online pentru a ne menține vie curiozitatea până când este posibilă o lansare. Ambii producători de placi video au adus îmbunătățiri semnificative în performanță, dar se concentrează și pe eficiență.

Deși sunt conștient că consumul de 800W+ nu este un bun indicator al eficienței, realitatea s-a schimbat și acest număr a scăzut. Chiar dacă unele plăci video încă consumă cantități mari de energie, cel puțin jumătate din modelele de generație următoare vor fi mai eficiente.

Cele mai recente știri
Știri similare