Consiliului Judeţean Buzău a semnat, luni, contractele pentru consolidarea şi eficientizarea energetică a trei clăriri, investiţie totală de peste 33 de milioane de lei. Este vorba desăre p secţie externă a Spitalului Judeţean Buzău, Centrul Militar Judeţean şi sediul Serviciului de Ambulanţă Judeţean.

Semnarea contractelor a avut loc chiar de Ziua Mondială a Sănătăţii, având în vedere că două dintre cele trei investiţii vizează direct sectorul sanitar.

”Aceste proiecte sunt deosebit de importante, două dintre ele vizând sănătatea. E o frumoasă coincidenţă că semnarea are loc chiar azi, de Ziua Mondială a Sănătăţii”, a declarat preşedintele CJ Buzău, Lucian Romaşcanu.

Valoarea cumulată a celor trei proiecte depăşeşte 33 de milioane de lei.

Primul proiect vizează Secţia Externă a Spitalului Judeţean de la Pârscov.

Proiectul vizează consolidarea şi reconfigurarea clădirii pentru a permite înfiinţarea unui Centru de îngrijiri paliative, cu 20 de paturi, acoperind parţial deficitul de 52 de paturi identificate în regiunea Sud-Est.

Valoarea totală a proiectului este de 12.105.801,03 lei (TVA inclus). Prin implementarea lui se are în vedere o reducere de 99% a consumului de energie pentru încălzire şi emisii de CO₂, creşterea suprafeţei clădirii de la 502 mp la 520 mp. Durata implementării este de 30 de luni.

Al doilea proiect vzează Centrul Militar Judeţean Buzău. Clădirea administrativă va fi modernizată pentru a atinge o reducere de peste 93% a consumului anual de energie pentru încălzire.

Valoarea totală a lucrărilor este de 10.449.194,17 lei (TVA inclus), care include reabilitarea termică, sisteme de umbrire inteligente, iluminat eficient şi staţii de încărcare pentru vehicule electrice. Se are în vedere reducere de 75% a consumului de energie primară şi de 75% a emisiilor de gaze cu efect de seră. Lucrările trebuie să fie gata în 12 luni, durata totală a implementării fiind de 32 de luni.

A treia clădire este cea a Serviciului de Ambulanţă Judeţean Buzău (corpul C1).

Pe lângă consolidare şi eficientizare energetică, proiectul prevede şi extinderea clădirii cu un etaj retras. Valoarea totală a lucrărilor este de 13.750.725,74 lei (TVA inclus), obiective principale fiind reducerea cu 73% a consumului de energie primară şi cu 87% a emisiilor de CO₂.

Lucrările includ reabilitarea termică a anvelopei, sisteme de energie regenerabilă, climatizare modernă şi sisteme inteligente de management energetic.

 

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.

Share.
Exit mobile version