oamenii de știință au găsit o modalitate de a slăbi fără dietă

Cercetătorii de la Universitatea Yale au descoperit proprietăți suplimentare ale proteinei augmentor-alfa, pe care au folosit-o pentru a crea medicamente pentru cancer. S-a dovedit că ea influențează greutatea corporală și metabolismul. Posibil că acesta este răspunsul la întrebarea cum să slăbești fără diete, care chinuie multe femei moderne, informează Noi.md cu referire la gismeteo.ro.

Senzația de foame și cantitatea de activitate fizică depind de această moleculă.

Pe baza augmentor-alpha, au fost deja create medicamente care luptă cu diferite tipuri de oncologie precum neuroblastomul și limfoamele cu celule B. Medicamentele suprimă proteina, astfel încît aceasta să nu activeze molecula, care suferă mutații și duce la dezvoltarea cancerului.

Oamenii de știință au studiat cu atenție toate posibilitățile acestei proteine ​​pentru a o utiliza mai eficient. Neașteptată a fost descoperirea modului în care funcționează augmentor-alfa în hipotalamus. El se transformă în neuronii creierului, care sînt responsabili pentru formarea foamei. Potrivit experților, fără el, o persoană pur și simplu nu ar ști ce trebuie să mănînce.

Pentru a testa presupunerea că proteina este implicată în metabolism, medicii au efectuat un experiment pe șoareci. Cînd animalele au fost nevoite să suporte un timp foamea, testele au arătat că augmentatorul-alfa s-a activat în neuroni și a dat un semnal să se miște mai puțin — pentru a economisi energie în timp ce există puțină hrană.

Cînd la animale a fost complet oprită producția proteinei, acestea nu au mai redus activitatea, în ciuda foametei. Activitatea fizică a fost chiar mai mare decît cea a altor indivizi. Cînd augmentor-alfa a fost suprimat, șoarecii au pierdut în greutate, chiar și atunci cînd mîncau alimente grase.

Cercetările au arătat că proteinele dictează organismului cînd să simtă foamea și conservă energia, jucînd un rol important în metabolism. Datele noi, potrivit oamenilor de știință, ar trebui să ajute persoanele cu tulburări de alimentație și metabolism.

Cele mai recente știri
Știri similare