Oamenii de știință au numit produsele inutile pentru prevenirea atacului de cord și a accidentului vascular cerebral

Un grup de cercetători de la Departamentul de sănătate Nuffield de la Universitatea Oxford, Universitatea Chineză din Hong Kong și Universitatea din Bristol au enumerat produsele inutile pentru prevenirea atacului de cord și a accidentului vascular cerebral. Acestea s-au dovedit a fi legumele. Dar nu cu mult timp în urmă ele erau considerate importante în prevenirea bolilor cardiovasculare.

Rezultatele lucrării au fost publicate în revista Frontiers in Nutrition. Analiza datelor a aproape 400 de mii de persoane a arătat că consumul unei cantități mari de legume procesate sau crude nu afectează riscul de a fi spitalizat sau de a muri de infarct miocardic, accident vascular cerebral sau alte boli cardiovasculare, relatează Noi.md.

Pentru a ajunge la astfel de concluzii, cercetătorii au analizat o serie întreagă de factori. De exemplu, am studiat situația socio-economică a oamenilor, activitatea fizică, obiceiurile lor alimentare și multe altele.

Experții au menționat că efectul aparent al protecției în cazul consumului de legume poate fi explicat prin distorsiuni reziduale, care se exprimă prin denaturarea rezultatelor datorită informațiilor insuficient de detaliate, clasificării sau interpretării incorecte a datelor.

Oamenii de știință cred că această lucrare științifică are o importanță deosebită. Aceasta va ajuta la înțelegerea modului în care produsele alimentare afectează de fapt bolile cardiovasculare. Dar, spun medicii, în orice caz este necesar de urmat o dietă echilibrată și de menținut un indice sănătos al masei corporale.

Cele mai recente știri
Știri similare