„Omul din viitor” ajunge anul acesta la Reșița

„Omul din viitor” ar urma să ajungă anul acesta la Reșița, conform declarațiilor primarului Ioan Popa. Este vorba despre expoziția dedicată omului de știință Nikola Tesla, o expoziție asupra căreia municipiul Reșița are drept exclusiv în România pentru următorii trei ani, conform unui protocol de colaborare semnat în toamna anului trecut de către reprezentanții Primăriei Reșița, ai Consiliului Județean Caraș-Severin și ai Muzeului Nikola Tesla din Belgrad.

Expoziția, care atrage milioane de vizitatori în întreaga lume ar fi trebuit să se afle la Reșița în iarna anului trecut, fiind însă amânată din cauza pandemiei.

Am rămas în conservare cu inițiativa noastră pe perioada pandemiei, acum lucrurile s-au relaxat, cel puțin la noi. Urmează să redeschidem discuțiile cu dânșii să reprogramăm calendarul acestei expoziții, sperăm noi că la sfârșitul verii sau în toamna acestui an”, a precizat primarul Ioan Popa.

Foto arhivă (semnarea protocolului)

Expoziția este una cu totul deosebită, conform organizatorilor, urmând să fie pregătită de o întreagă echipă de ingineri, arhitecți, designeri și profesioniști de prim rang. „Construirea unui exponat durează luni de zile”, afirma la momentul semnării protocolului de colaborare, Ivona Jevtic, directorul muzeului Nikola Tesla. „Expoziția de la Reșița va fi exclusivă, în sensul că în următorii 2-3 ani ea nu se va întoarce în România. Reșița are exclusivitate pentru România. Cred că oricine va veni la expoziție va pleca altfel, va învăța ceva, va simți ceva, va trăi ceva”, mai preciza aceasta.

Karina TINCUL

Ai imagini sau informatii care ar putea deveni o stire?
Trimite-ne un mesaj la numarul 0722441304 sau pe WhatsApp la 0751193203.

Cele mai recente știri
Știri similare