Otrava din propria casă! Obiceiul care ne poate îmbolnăvi de cancer. Specialiștii au găsit explicația – Evenimentul Zilei

Lumânările parfumate oferă un miros minunat locuinței tale, dar acestea vin la pachet și cu o serie de dezavantaje. Experții au dezvăluit că te poți îmbolnăvi de cancer din cauza lor. Riscul crește odată cu vârsta.

Chiar dacă această boală apare fără prea multe explicații, specialiștii spun că o poți evita. Dovezile arată că tipul de lumânare pe care îl folosiți în casă ar putea juca un rol în apariția cancerului.

O analiză a literaturii de specialitate realizată de CancerFactFinder.org a evidențiat acest aspect. Lumânările parfumate conțin ceară toxică și fitiluri periculoase.

Organismul de sănătate explică: „Unele lumânări de aromaterapie sunt fabricate din parafină, care este un produs derivat din petrol care eliberează funingine cancerigenă atunci când este arsă (Green America)”.

„Această funingine poate, de asemenea, să provoace sau să agraveze problemele respiratorii și să deterioreze interiorul casei dumneavoastră (de exemplu, calculatoare, aparate electrice, conducte).”

Este foarte periculos

Mai mult, „concentrații dăunătoare de alți poluanți (formaldehidă, CO2, CO, particule și compuși organici volatili [COV]) se găsesc, de asemenea, în casele în care se ard regulat lumânări parfumate”.

Sursa: Feng Yu | Dreamstime.com

CancerFactFinder.org concluzionează: „Este puțin probabil ca utilizarea ocazională a lumânărilor parfumate să aibă vreun efect cancerigen, dar arderea frecventă a lumânărilor parfumate care nu sunt vegetale sau pe bază de soia poate crește riscul de cancer”.

Specialiștii au mai dovedit că un alt factor de risc este fumatul. În Marea Britanie, mai mult de unul din patru decese cauzate de cancer (peste 25 %) sunt cauzate de țigări. Există șanse de îmbolnăvire și dacă ești fumător pasiv.

„Păstrați-vă casa fără fum de țigară pentru a vă proteja sănătatea dumneavoastră și a familiei dumneavoastră”, recomandă organizația caritabilă.

„Dacă fumați, renunțarea la fumat este unul dintre cele mai importante lucruri pe care le puteți face pentru sănătatea dumneavoastră.”

Nici alimentația nesănătoasă nu te ajută în evitarea cancerului sau a altor boli fără leac.

Cele mai recente știri
Știri similare