Pedeapsa definitivă primită de manelistul Dani Mocanu pentru incitare la ură împotriva femeilor

Este vorba de videoclipul ”Curwa” ce a strâns peste 23 de milioane de vizualizări de la lansarea din aprilie 2019 şi până acum. În iulie 2019, melodia interpretată de Dani Mocanu a fost reclamată la Consiliul Naţional Pentru Combaterea Discriminării (CND), pentru versurile instigatoare la violenţă asupra femeilor.

În aprilie 2021, Judecătoria Piteşti îl condamnase pe Dani Mocanu în primă instanţă în acest dosar la o amendă penală de 15.000 de lei pentru săvârşirea infracţiunii de incitare la ura sau discriminare.

În plus, magistraţii au dispus acum un an executarea unei pedepse de 6 luni, o condamnare mai veche, în regim de detenţie, pentru că videoclipul incriminator ar fi fost lansat în perioada de supraveghere pentru o sentinţă anterioară.

Videoclipul, interzis pe YouTube

Între timp procurorii au cerut instanţei să se renunţe la executarea pedepsei de 6 luni, motivând faptul că expirase perioada de supraveghere cu aproximativ o lună înainte de difuzarea videoclipului.

Lui Dani Mocanu îi va fi confiscată suma de 34.136 dolari, ce au constat în drepturi de publicitate aferente videoclipului. Tot prin sentinţa definitivă a Curţii de Apel Piteşti, platforma YouTube este obligată să retragă videoclipul lui Dani Mocanu, precum şi toate videoclipurile conexe.

Dani Mocanu a fost de asemenea obligat să plătească suma de 6.000 de lei, reprezentând cheltuieli judiciare către stat, din care suma de 5000 lei reprezintă cheltuieli efectuate în cursul urmăririi penale. 

 

Cele mai recente știri
Știri similare