Planeta noastră, lovită de un metero interstelar. Armata americană a confirmat ciocnirea cu Pământul

  • Planeta noastră, lovită de un meteor interstelar
  • Armata americană a confirmat ciocnirea cu Pământul

Un meteor interstelar este un obiect spațial care provine din afara Sistemului Solar și este foarte rar întâlnit. Obiectul cunoscut sub numele ştiinţific CNEOS 2014-01-08 şi a ars în atmosfera Terrei pe 8 ianuarie 2014, pe coasta de nord-est din Papua Noua Guinee.

Planeta noastră, lovită de un meteor interstelar

Amir Siraj, a identificat în anul 2019, într-un studiu, că obiectul este un meteor interstelar. În timp ce era la Universitatea Harvard, alături de Abraham Loeb, profesor de știință, cerceta ,,Oumuamua”, descoperit în anul 2017 și a fost primul obiect interstelar cunoscut din sistemul solar.

Amir Siraj s-a decis să parcurgă baza de date a Centrului NASA pentru a putea studia obiectele care se află în apropierea Terrei cu scopul de a găsi și alte obiecte interstelare. Cercetarea sa în baza de date a Centrului NASA a funcționat, iar la câteva zile distanță, a descoperit un meteor interstelar.

Viteza cu care se deplasează meteoritul

Obiectul avea o viteză de 45 de kilometri pe secundă, față de Pământ, care se deplazează cu aproximativ 30 de kilometri pe secundă, în jurul Soarelui. Oamenii de știință au măsurat viteza cu care de deplasa meteoritul, iar rezultatul final a fost că nu se mișca cu 45 de kilometri pe secundă.

Viteza heliocentrică reprezintă viteza meteoritului în raport cu Soarele. Viteza se calculează în funcţie de unghiul la care un meteorit loveşte Pământul. Pentru că meteoritul a lovit Pământul din spate, calculele profesorului au demonstrat că meteoritul se mișca cu 60 de kilometri pe secundă în raport cu Soarele.

Siraj a spus că probabil a fost produs de o altă stea și a fost dată afară din sistemul planetar ala celei stele și doar așa s-a întâmplat să ajungă în sistemul nostru solar.

„Probabil că a fost produs de o altă stea, a fost dată afară din sistemul planetar al acelei stele şi doar aşa s-a întâmplat să ajungă în sistemul nostru solar şi să se ciocnească cu Pământul”, a afirmat Siraj.

Citește și: Ce sunt Lyridele, stelele căzătoare care vizitează Pământul în fiecare an

Cele mai recente știri
Știri similare