Primele jocuri The Elder Scrolls sunt gratis pe Steam, pentru nostalgicul din tine

Îmi aduc aminte cu drag de începuturile francizelor mele preferate: Warcraft, Fallout, Diablo și, desigur Elder Scrolls. Să fiu sincer, e mare lucru să le mai poți găsi pe plaltformele moderne, darămite să le poți juca și să le și ai la colecție. Da, aș fi preferat oricând niște copii fizice, pentru a le etala pe rafturile altarului meu, dar chiar și așa, e foarte plăcut să vezi că nestemate ale genului sunt scoase de la naftalină și adăugate pe Steam.

Primele două titluri din seria Elder Scrolls, adică the OGs, au devenit pentru prima oară disponibile pe Steam, cam cu o lună înaintea închiderii definitive a launcher-ului Bethesda. Și ghici ce, sunt gratis! Arena și Daggerfall au făcut ochi în 1994, respectiv 1996, iar acestea sunt flancate de încă două spin-off-uri din anii ’90, An Elder Scrolls Legend: Battlespire și The Elder Scrolls Adventures: Redguard.

Se pare că asistăm la o revitalizare a jocurilor old school, iar asta se aplică inclusiv lui Wolfenstein: Enemy Territory. Deci probabil nu trebuie să vă faceți griji că aveți de scos din buzunar cine știe ce sume pentru niște relicve. Arena și Daggerfal, cel puțin, au adoptat modelul free de peste zece ani. Chiar dacă vorbim despre experiențe cu mult diferite față de frații Skyrim sau Oblivion, rețeta de bază rămâne cam aceeași și este un element definitoriu pentru serie, la fel cum este Baldur’s Gate pentru jocurile mai noi de la BioWare.

Cele mai recente știri
Știri similare