Principalele hoteluri din Botoșani nu mai au locuri de cazare, după ce un număr mare de ucraineni și-au părăsit țara

Principalele hoteluri din municipiul Botoşani au epuizat spaţiile de cazare, ca urmare a cererilor venite din partea cetăţenilor ucraineni, care au părăsit ţara în urma invadării Ucrainei de către ruşi.

Sute de familii din Ucraina, care au ajuns la Botoşani cu autoturisme sau cu microbuze, s-au cazat în noaptea de joi spre vineri în mai multe hoteluri din municipiul reşedinţă de judeţ.

„La noi s-au cazat peste 30 de persoane din Ucraina. Fişele de cazare au fost completate în limba engleză, pentru că probabil nu ştiu limba română. Noi în acest moment nu mai avem camere libere”, a declarat, pentru Agerpres, recepţionera unui hotel din zona ultracentrală a municipiului.

Persoanele din Ucraina nu au statut de refugiaţi, ci apar în evidenţele autorităţilor române ca fiind turişti. Mulţi dintre ei provin din zona capitalei Kiev.

Ministrul Apărării, Vasile Dîncu, a anunţat, joi, că au fost stabilite puncte de primire pentru refugiaţi în judeţe de graniţă cu Ucraina. “Pentru început am stabilit şase sau şapte judeţe unde vom avea puncte pentru primire refugiaţi. Avem pregătite toate materialele pentru asta, am activat aceste puncte”, a spus ministrul, într-o intervenție la Digi24.

Câteva mii de cetățeni ai Ucrainei au trecut granițele în țările vecine, în special în Republica Moldova și România, în timp ce aproximativ 100.000 de ucraineni și-au părăsit casele, dar se află încă în țară după invazia Rusiei, a anunțat Înaltul Comisariat al ONU pentru refugiaţi (UNHCR).

Editor : A.C.

Cele mai recente știri
Știri similare