Raed Arafat este infectat cu noul coronavirus. Care este starea de sănătate a șefului DSU: “Am purtat mască tot timpul”

  • Raed Arafat a fost confirmat pozitiv la COVID
  • Cum se simte acum
  • Primele declarații ale șefului DSU

Infecțiile cu COVID-19 continuă să crească din nou în anumite țări. Nu știm dacă va fi vorba și de țara noastră, însă iată că Raed Arafat a fost confirmat pozitiv la noul coronavirus. A făcut anunțul pe Facebook.

Raed Arafat este infectat cu noul coronavirus

Raed Arafat a explicat că în această dimineață s-a testat pentru detectarea infecției cu noul coronavirus, iar rezultatul a fost unul negativ. În această seară, a repetat testul, iar rezultatul a fost unul pozitiv.

Șeful DSU s-a declarat uimit atunci când a aflat că este infectat cu noul coronavirus, doarece spune că a purtat tot timpul masca de protecție. Pentru că starea sa este una bună, se va izola la domiciliu în perioada care urmează.

Dupa un test rapid administrat de mine acasa, in aceasta seara, am iesit Covid pozitiv. Acesta dupa ce dimineata testul a fost negativ, eu purtand masca FFP2 tot timpul. Simptomele pe care le am la acest moment sunt usoare. Voi continua sa lucrez de la domiciliu in urmatoarele zile!”, a scris Raed Arafat pe Facebook.

Coronavirus în întreaga lume

Cazurile de COVID-19 confirmate au depășit 480,9 milioane la nivel global, potrivit Universității Johns Hopkins. Numărul deceselor confirmate a depășit acum 6,12 milioane. Peste 11,17 miliarde de doze de vaccinare au fost administrate la nivel global.

Un studiu israelian a demonstrat că cetățenii în vârstă care au primit o a doua doză de rapel de vaccin Pfizer/BioNTech COVID-19 au avut o rată de mortalitate cu 78% mai mică decât cei care au primit doar una.

De fapt, marea majoritate a deceselor cauzate de COVID-19 au avut loc în rândul persoanelor de peste 50 de ani, iar specialiștii sunt de părere că riscul crește odată cu vârsta.

Citește și: Raed Arafat, noi precizări despre ridicarea restricțiilor. Ce spune șeful DSU despre relaxarea măsurilor în România

Cele mai recente știri
Știri similare