ANM, alerte meteo 5 ianuarie 2023: Județele vizate de fenomene severe imediate

0
44

Au fost emise mai multe alerte meteo de fenomene severe imediate, joi dimineață. 

ANM a emis alerte meteo de fenomene severe imediate: 

Până la ora ora 9:30, este Cod galben de ceață care determină scăderea vizibilității sub 200 de metri și izolat sub 50 de metri în județele Olt și Dolj. 

Până la ora 10:00, alerta meteo este valabilă pentru județul Caraş-Severin: Moldova Nouă, Pojejena, Sichevița, Coronini. Codul Galben este valabil până la ora 09:00 în județele Constanța și Tulcea (Babadag, Sarichioi, Jurilovca, Baia, Topolog, Casimcea, Slava Cercheză, Dăeni, Ceamurlia de Jos, Stejaru, Ostrov, Ciucurova, Peceneaga, Dorobanțu, Beidaud), dar și-n județele Călărași Giurgiu și Teleorman. 

Amintim că în vigoare este și o alertă meteo generală. 

A fost emisă alertă meteo de Cod Galben valabilă din 5 ianuarie, de la ora 02:00 până în 5 ianuarie, la ora 14:00 de intensificări ale vântului și viscol în nordul Carpaților Orientali: ”În intervalul menționat, în Carpații Orientali și local în Munții Apuseni vântul va avea intensificări, cu viteze de 60…80 km/h, iar îndeosebi în zona înaltă, rafalele vor depăși 100…120 km/h. În grupele nordice ale Carpaților Orientali va fi viscol, iar vizibilitatea se va reduce semnificativ. Vântul se va intensifica temporar și în nordul Crișanei și în nord-vestul Transilvaniei unde se vor înregistra viteze de 55…60 km/h”. 

De la ora 14:00, din 5 ianuarie, este Cod Galben valabil până la ora 12:00, în 6 ianuarie, de intensificări ale vântului, viscol la altitudini de peste 1700 de metri: ”În intervalul menționat, la munte vântul va avea intensificări, cu viteze de 70…90 km/h, iar în zona înaltă (la peste 1700 m), rafalele vor depăși 100…120 km/h și temporar va ninge viscolit. Local în Transilvania, temporar vor fi intensificări, cu viteze în general de 55…70 km/h. Intensificări ale vântului, cu viteze în general de 45…55 km/h, se vor semnala local și în restul teritoriului”. 

Vezi aici harta zonelor vizate

  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.