Cum va arăta Parcul Lacul Morii din Capitală: Va avea plajă, o mini-pădure și mai multe terenuri de sport

0
20

O echipă mixtă din România și Belgia a câștigat contractul pentru amenajarea Parcului Lacul Morii din Capitală, a anunțat luni primarul sectorului 6, Ciprian Ciucu. Potrivit edilului, proiectul va cuprinde „spații de recreere moderne și prietenoase, terenuri de sport, facilități sportive și de petrecere a timpului liber, vegetație spectaculoasă, structurată pe 4 paliere de înălțime, dar și o mini-pădure urbană”.

Parcul Lacul Morii va avea plajă, o mini-pădure și mai multe terenuri de sport. Foto: Facebook/Ciprian Ciucu

„Nu mai puțin de 11 echipe de arhitecți, peisagiști și urbaniști s-au înscris în cursa pentru cea mai bună idee de amenajare. Proiectele lor au fost analizate și jurizare de către un juriu internațional. Puteam să fi făcut o procedură mai simplă de atribuire a proiectării, care până acum să fi realizat deja proiectarea și să fi început lucrările. Dar am preferat un concurs de soluții la cel mai înalt nivel posibil în România, deoarece un juriu profesionist a putut ierarhiza mai multe proiecte intrate în competiție și astfel calitatea deciziei și implicit a viitorului parc să fie net superioară”, a scris Ciprian Ciucu, pe pagina de Facebook.

Potrivit primarului sectorului 6, zona care urmează să fie amenajată are o suprafață de 16,6 hectare. Aceasta pornește de la stăvilarul Ciurel și Parcul Crângași, continuă în paralel cu promenada deja amenajată (pe zona verde dintre dig și case), cuprinde Insula Îngerilor, merge mai departe pe partea de vest a lacului, până la canalul Dâmboviței.

Noul proiect prevede o unificare a promenadei Lacului Morii cu Parcul Crângași.

„Apoi, de-a lungul zonei de promenadă cu lungimea de peste 2 km va fi o amenajare liniară, însă deloc monotonă. Traseul pietonal care pornește de la Parcul Crângași până la Insula Îngerilor, în paralel cu promenada, va fi unul spectaculos, cu vegetație structurată pe 4 paliere de înălțime, facilități sportive, de relaxare și de petrecere a timpului liber”, precizează primarul.

Un punct important al proiectului câștigător îl reprezintă Insula Îngerilor unde se vor putea organiza evenimente culturale și sportive. Potrivit proiectului, insula va avea plajă, debarcader și pontoane pentru sporturile nautice.

De asemenea, vor mai fi prevăzute o mini-pădure urbană, terenuri sportive și traseu de biciclete.

 

Editor : I.C

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.