Cutremur în România, în urmă cu puțin. Ce magnitudine a avut și unde s-a resimțit

0
43

Un al doilea cutremur din ultimele 24 de ore a avut loc în România. Este vorba despre un seism slab, cu o magnitudine de 3.5, care s-a resimțit în mai multe orașe de la noi din țară. Unde s-a produs mișcarea și  care sunt principalele declarații ale Institutului Național de Cercetare – Dezvoltare pentru Fizica Pământului.

Un nou cutremur lovește România

Un al doilea cutremur a avut loc în România în ultimele 24 de ore. Conform Institutului Național de Cercetare – Dezvoltare pentru Fizica Pământului, seismul a fost detectat la ora 20:54, în Zona Seismică Vrancea, județul Vrancea.

Citește și: Cutremur puternic vineri, 8 septembrie 2023. Orașele în care s-a resimțit cel mai tare în centrul Turciei

A fost un cutremur slab, care nu a provocat pagube materiale și nici nu au fost înregistrate victime din cauza lui.

Din primele informații, cutremurul a avut magnitudinea de 3,5 pe scara Richter și s-a produs la adâncimea de 140 km, în apropierea următoarelor oraşe: 46km vest de Focșani, 65km est de Sfântu-Gheorghe, 65km nord de Buzău, 77km est de Brașov, 96km nord-est de Ploiești, 98km sud de Bacău.

Nu este, însă, primul cutremur al acestei zile. Primul s-a produs tot în Vrancea și a avut magnitudinea 2,4. A fost înregistrat la ora 14:16, la adâncimea de 77,4km.

Cutremur Noua Zeelandă

Un cutremur puternic a avut loc astăzi în Noua Zeelandă. A avut o magnitudine de 6,9, așa cum a anunţat institutul de cercetare GNS Science din Noua Zeelandă.

Un nou cutremur major. Gheorghe Mărmureanu îi linişteşte pe români: „Nu urmează ceva mai rău”

Cutremurul s-a produs la o adâncime de 100 de kilometri, la ora locală 21:09. Din primele informații, epicentrul cutremurului a fost înregistrat la aproximativ 705 kilometri nord-est de orașul Tauranga din Insula de Nord a Noii Zeelande, la o adâncime de 89,8 kilometri.

Nu au fost emise alerte de tsunami si nici nu au fost raportate persoane rănite sau daune materiale în urma seismului. Oamenii s-au panicat și au apelat de multe ori numărul unic de urgență, dar nimeni nu a fost în pericol.

Ce este INTERZIS să faci de Sfânta Maria Mică, pe 8 septembrie. E mare PĂCAT

Motivul pentru care Bordea refuzat-o pe Andreea Antonescu! Cântăreața a încercat să-l „combine”: „M-a zăpăcit noaptea”

Moneda anilor 2000 care te face BOGAT pe loc. Se vinde cu 45000 de euro, caut-o urgent prin sertare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.