Din 1 ianuarie 2022, angajatorii nu vor putea păstra pentru mai mult de doi ani un angajat plătit cu salariul minim

Guvernul a adoptat un act normativ care devine exigibil din 2024, însă numărătoarea inversă începe din 1 ianuarie 2022. Anunțul a fost făcut de ministrul Finanţelor Publice, Adrian Câciu.

Adrian Câciu: ”Măsura este una de tranziţie, încet-încet intrăm într-o normalitate cu ceea ce înseamnă fenomenul salariului minim.

Am mai spus-o, salariul minim în România este un element strict de protecţie socială, aşa cum îl prevede Constituţia României, din nefericire, el a fost transformat într-un fenomen la nivel de piaţa muncii, un fenomen de salarizare efectivă.

Încercăm să intrăm în normalitate ajutând, pe de altă parte şi antreprenorii pe această perioadă de tranziţie, astfel încât personalul să fie calificat.”

Așadar, salariaţii care au avut până la 1 ianuarie 2022 salariul minim, nu vor mai putea fi plătiți cu salariul minim după următorii doi ani, urmând ca angajatorii să le plătească un venit mai mare decât valoarea acestuia, la doi ani de la 1 ianuarie 2022.

Orizontul de așteptare este însă unul mare și nimeni nu le garantează angajaților că după 2 ani vor mai avea același loc de muncă, dar nici cuantumul majorării, dacă ea va exista.