Înmormântarea lui Buricea. Cortegiu funerar masiv, trafic infernal pe Calea Galați

0
53

Cortegiul funerar al liderului interlop Dumitrel Buricea a pornit, în jurul orei 12.00, de la restaurantul ”Modern”, de la intersecția Căii Galați cu Str. Griviței, spre cimitirul din Vidin. Sute de persoane îl însoțesc pe ultimul drum pe cel care ”făcea legea” în anii ’90 – 2000, din cortegiu făcând parte trei autospeciale pline de coroane funerare. Șirul de mașini care participă la înmormântare s-au adăugat celor prinse deja în traficul deja îngreunat din zona podului de la Brăilița, care zilele acestea asigură singura rută de legătură spre și dinspre zona Vidin – Brăilița, după ce legătura de la marginea orașului a fost închisă din cauza lucrărilor la podul peste Dunăre. La înmormântare n-au fost observați momentan lideri interlopi sau oameni politici. Din câte se pare, potrivit unor surse, ieri seară ar fi fost la restaurantul ”Modern” unde a fost depus trupul neînsuflețit al lui Buricea, membri ai clanului Corduneanu.

”În contextul înmormântării, pe raza municipiului Brăila, nu au fost instituite restricții de circulație însă polițiștii sunt prezenți în vederea dirijării traficului rutier, pentru evitarea aglomerației, în cazul în care situația o va impune”, a transmis Poliția.

După cum v-am mai informat, interlopul Dumitru Buricea, cunoscut sub numele de “Dumitrel Buricea” liderul interlopilor din Brăilița, în vârstă de 73 de ani, a suferit recent un accident vascular, fiind transportat de urgență la București, cu şanse minime de supravieţuire, după cum ne-au informat anumite surse. Cert este că interlopul nu a rezistat prea mult, din cauza stării grave în care se afla, decesul fiind confirmat la spitalul unde era internat. Dumitrel Buricea a stăpânit cu ”băieţii” lui zona Brăilița, impunându-se în lumea interlopă a Brăilei în anii ’90 – 2000, când rivaliza cu interlopi din vechea gardă, gen Titel Crăcănatu. 

Clanul Buricea era condus de „Dumitrel Buricea” dar și de fiul acestuia, Marian Buricea, care a preluat ștafeta în ultima vreme, fiind personaj principal în multe dosare penale deschise de Poliție și Parchet 

Dumitru Buricea s-a remarcat și prin faptul că a apărut pe lista personajelor cheie ale Revoluţiei din decembrie 89, răsplătite cu o indemnizaţie lunară pe viaţă. La Brăila, și alți cunoscuţi interlopi locali sunt pe lista celor care au cerut şi obţinut statut de “luptător cu rol determinant” în Revoluţia din decembrie 89. Buricea şi Crăcănatu sunt două exemple în acest sens, ambii cunoştinţe vechi ale poliţiştilor brăileni, după ce ani la rând au fost implicati în atacuri la care au participat sau pe care le-au comandat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.