MAE reacționează la gestul provocator al lui Viktor Orban: Orice manifestare revizionistă este inacceptabilă

0
27

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a transmis, luni, după ce a apărut fotografia cu premierul ungar Viktor Orban purtând un fular cu harta Ungariei Mari, care include și o parte din Transilvania, că  „orice manifestare de tip revizionist, indiferent de forma pe care o îmbracă, este inacceptabilă”. MAE a transmis mesajul ambasadorului Ungariei la București.

„Ca urmare a afișării Prim-ministrului Ungariei, domnul Viktor Orbán, cu un fular având imprimată harta Ungariei Mari la meciul de fotbal dintre naționalele Ungariei și Greciei, Ministerul Afacerilor Externe a transmis ambasadorului Ungariei la București dezaprobarea fermă față de gestul oficialului ungar, atitudinea fiind în contrast evident cu atmosfera de deschidere și relansare a dialogului bilateral manifestate cu ocazia recentelor consultări pe care ministrul român al afacerilor externe le-a avut la Budapesta, atât cu omologul ungar, cât și cu premierul ungar.

Orice manifestare de tip revizionist, indiferent de forma pe care o îmbracă, este inacceptabilă, contrară realităților actuale și angajamentelor asumate în comun de România și Ungaria de a construi o relație bilaterală în parametrii definitorii ai instrumentului de bază care guvernează relația bilaterală, anume Tratatul privind înțelegerea, cooperarea și buna vecinătate între România și Republica Ungaria, semnat la Timișoara, la 16 septembrie 1996 și respectiv ai Parteneriatului Strategic, de la care, în acest an, se împlinesc două decenii”, arată comunicatul MAE.

Prim-ministrul Ungariei Viktor Orban s-a afișat la ultimul meci al naționalei maghiare cu un fular pe care era imprimată harta Ungariei Mari, din care face parte și o bucată din Transilvania. Imaginile au fost publicate pe pagina sa de Facebook.

Editor : Alexandru Costea

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.