Medic Din Botoșani, Suspect în Cazul Morții Alexandrei. Era De Gardă în Noaptea Internării Gravidei De

0
45

Doctorița a fost audiată 6 ore la sediul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Suceava în cazul Alexandrei, gravida de 25 de ani care a murit la spitalul din Botoșani, după mai multe ore în care tânăra s-a plâns de dureri și nimeni nu i-a acordat atenție.

„După ce i-au fost aduse la cunoştinţă suspectei drepturile şi obligaţiile aferente, aceasta a formulat apărări, raportat la acuzaţiile aduse, susţinerile urmând a fi analizate în contextul întregului ansamblu probatoriu”, se precizează în comunicatul Parchetului.

De asemenea, anchetatorii au făcut percheziții la locuinţa doctoriței, la cabinetul acesteia, dar şi la locuinţa medicului curant al Alexandrei Ivanov și au dispus efectuarea unei expertize medico-legale care să clarifice circumstanţele şi împrejurările decesului.

Alexandra Ivanov a murit pe 18 august, la aproape nouă ore după ce a fost internată în maternitatea din Botoşani. Ea era însărcinată în luna a treia şi a ajuns la spital cu ambulanţa după ce a acuzat dureri şi hemoragie.

După ce a fost supusă unui set de analize şi a fost perfuzată, cadrele medicale au ignorat-o restul nopții. Starea ei de sănătate s-a înrăutăţit, iar Alexandra a decedat în Secţia de Anestezie – Terapie Intensivă.

Aproape 7 ore, tânăra gravidă nu a beneficiat de îngrijiri medicale, arată un raport preliminar întocmit de Direcţia de Sănătate Publică Botoşani.

Inspectorii sanitari au stabilit că „de la ora 0.45, când i s-a administrat ser fiziologic şi un medicament, până la 7.35 nu a mai fost efectuată nicio manevră de îngrijire”.

Calitatea de suspect nu înseamnă în acest moment că doctorița a fost pusă sub acuzare, ci doar că procurorii au suspiciuni referitoare la implicarea ei într-o infracțiune.


Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email [email protected]

      

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.