O femeie a găsit un pește otrăvitor pe plajă. Este de „1.200 de ori mai puternic decât cianura”, dar se vinde în restaurante

0
21

Un pește otrăvitor periculos a fost găsit pe o plajă din Marea Britanie. Peștele, cu până la „1.200 de ori mai puternic decât cianura”, a fost găsit de Constance Morris pe plaja Towan din Newquay, Cornwall, în timp ce se afla într-o vacanță cu familia.

Nu există antidot pentru otrava peștelui. Morris, care analizează animale marine moarte, a spus că peștele a fost cu siguranță o „descoperire neobișnuită”.

„A fost identificat de câțiva oameni drept Lagocephalus lagocephalus, care poate fi foarte toxic”, a spus ea, potrivit LadBible.

Constance Morris/Facebook

„Este recomandat să îl lăsați în pace și să nu cumva să îl atingeți”, a adăugat ea. Din fericire, Morris purta mănuși când l-a găsit.

Citește și


Romania masini benzina

Matt Slater, un expert în vietăți marine, a confirmat descoperirea femeii. El a spus că acești pești „produc tetrodotoxină, care este periculoasă – mai ales dacă sunt consumați.”

Deși peștele conține otravă mortală, există câteva restaurante în Japonia care servesc Lagocephalus, sub formă de fugu, un cunoscut preparat japonez.

Bucătarii care gătesc peștele trebuie să aibă o pregătire și o tehnică riguroase, care să permită consumarea sa în siguranță.

Datele guvernului japonez sugerează că 23 de persoane au murit ca urmare a consumului între 2000 și 2012.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.