”Pițurcă n-o să dea niciodată în gât/ E o problemă că am fost în biroul cuiva?/ Eu am cumpărat fosta firmă de armament de la Filiași și credeam că pot face o afacere în sensul ăsta/ Un mare, mare abuz”

0
29

Victor Pițurcă, fostul selecționer al naționalei de fotbal a României, a făcut, miercuri, primele declarații în fața reporterilor, la ieșirea din sediul de Poliție unde merge zilnic fiind sub control judiciar. Pițurcă a transmis că nu fiul său e cel care știa de afacere, ci o altă firmă (Interarms, n.red.) care i-ar fi propus juniorului să intre în business.

Pițurcă susține că fiul său l-a rugat să îi împrumute bani, iar fostul selecționer s-a conformat, i-a trimis bani, după care fiul său a plătit ”produsele respective”. Pițurcă senior a lăsat impresia că nu știe dacă era vorba de măști de protecție împotriva COVID-19, vorbind despre ”produse” vândute către MApN.

Pițurcă a negat că îl cunoaște pe șeful Romarm, Gabriel Țuțu, reținut de asemenea în dosar, spunând că ”a fost o singură dată în biroul lui”, apoi că au mai schimbat ”două propoziții pe WhatsApp”. Pițurcă a vorbit despre o fostă fabrică de armament pe care ar fi cumpărat-o în Filiași și despre cum voia să vândă această afacere.

Pițurcă a mai spus că este vorba de ”un mare, mare abuz” și că n-a semnat documentele în fața procurorilor și nici fiul său nu a făcut acest lucru.

Fiul antrenorului Victor Pițurcă, Alexandru, și şeful companiei Romarm, Gabriel Ţuţu au fost eliberați din arest și vor fi cercetați sub control judiciar în dosarul achiziţiilor de măşti neconforme în pandemie. Anunțul a fost făcut de avocatul lui Alexandru Pițurcă, Iancu Toader, miercuri dimineață, iar Tribunalul București a confirmat oficial decizia.

Principalele declarații:

 • ”Trebuie să întrebați procurorul de ce, nici eu nu știu de ce (de ce este acuzat de procurori, n.red.).
 • S-au scris atâtea bazaconii care n-au legătură cu realitatea. Că aș fi oferit bani cuiva, că îl cunosc pe acel domn (șeful Romarm, n.red.), că… . O singură dată l-am văzut în viața mea, la el în birou (…)
 • Ce emoții să am? N-ați citit de ce? (de ce este implicat în dosar, n.red.).
 • Băi, fraților, dar n-avem voie să mergem la cineva în birou? L-am cunoscut fiind cu băiatul meu. Eu și fiul meu nu am vândut nicio mască. O altă firmă s-a ocupat de asta.
 • A fost implicat pentru că a investit banii mei? (cum a fost implicat fiul său în afacerea măștilor, n.red.). Băiatul meu a vrut să intre în această afacere.
 • După săptămâni am vrut și eu să cunosc niște oameni care i-au propus această afacere.
 • Eu am cumărat o fosta firmă de armament de la Filiași și credeam că pot face o afacere în sensul ăsta (de ce l-a cunoscut pe Gabriel Țuțu, de la Romarm, n.red.). Eu voiam să vând acea afacere, el mi-a propus… Nu, nu cu măști. N-am nimic în comun cu acea fabrică, am văzut omul ăsta o singură dată, am mai vorbit pe WhatsApp două propoziții și atât.
 • În dosar e vorba de altcineva, nu eu. Singura probă e că am fost în birou la acest om juma de oră (…)
 • Ce cu MApN? Nu am vorbit cu nimeni, niciodată. Încă o dată vă explic cu ce sunt implicat: Am împrumutat pe fiul meu să cumpere aceste produse. Produsele care au fost vândute MApN, au fost mai multe produse, nu știu, măști, măști de gaze, nu știu. Dacă nu știu? (…)
 • Consider că este un mare, mare abuz. E o problemă că am fost în biroul cuiva?
 • Firma cu care s-a asociat fiul meu s-a ocupat de aducerea acestor măști (Interarms, n.red.), fiind acolo în China, altfel cum ar fi făcut afacerea (…)
 • Fiul meu n-a intermediat nimic, investiția mea, eu am trimis banii la Alex în firmă, Alex a plătit direct în China (cum a fost implicat fiul său, concret, n.red.).
 • Pițurcă n-o să dea niciodată în gât, n-o să auziți (…) Eu dacă știu ceva că cineva a comis ceva, spun adevărul.
 • Păi, Alex știa de afacerea asta, știa el să cumpere? (de ce a fost nevoie de o altă firmă cu care s-a asociat în business, n.red.)”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.