PNL, ultimatum pentru Nicușor Dan. 10 teme pe care ar trebui să le îndeplinească în șase luni pentru a mai fi susținut

0
36

Partidul Național Liberal a publicat, pe contul de Facebook, 10 teme prioritare pe care primarul Nicușor Dan trebuie să le îndeplinească în următoarele șase luni pentru a mai fi susținut de liberali.

PNL a transmis că este normal ca partidul să îi evalueze activitatea lui Nicușor Dan la jumătatea mandatului.

Astfel, liberalii i-au dat termen primarului până pe 31 iulie să îndeplinească următoarele puncte, despre care spun că Nicușor Dan și le-a asumat în campania din anul 2020.

1. Investiții în termoficare, reducerea riscului de pierdere a fondurilor europene.
– Demararea execuției lucrărilor la minimum două tronsoane de termoficare finanțate cu fonduri europene.

– Demararea proiectării pentru cinci loturi de termoficare a căror execuție este finanțată de către Ministerul Dezvoltării.

Citește și


Nicusor Dan

2. Creșterea ritmului de execuție a marilor proiecte de investiții din Capitală.

Respectiv deschiderea până la 31 iulie a circulației la pasajul rutier de la Doamna Ghica, realizarea a 50% din lucrările la tronsonul 1 din Prelungirea Ghencea și o soluție asumată privind realizarea sau nu a străpungerii de la Podul Ciurel.

3. Mobilitatea: creșterea calității serviciilor publice de transport, adoptarea unei strategii unitare de parcări și deblocarea serviciului de taximetrie.

– Prezentarea și dezbaterea strategiei de parcare a Bucureștiului, publicarea primei variante din master-planul pe biciclete, subscrierea capitalului social al STB pentru ca societatea să poată recondiționa flota de transport public, deblocarea autorizațiilor de taximetrie;

4. Digitalizarea și eficientizarea serviciilor publice;

5. Demararea reformei instituționale a PMB (o parte din companii fiind desființate, altele nu, iar reorganizarea și eficientizarea promisă în campanie nu este pusă în aplicare);

6. Creșterea transparenței instituționale. Dispozițiile de Primar nu sunt publicate pe site și doar un număr foarte mic de proiecte cu caracter normativ sunt puse în dezbatere publică;

7. Revitalizarea parcurilor și înlăturarea pericolelor din mediul urban.

– Parcurile aflate în administrarea PMB, în special, Cișmigiu, Mihai I (Herăstrău), Carol I, Tineretului și Izvor se află într-o avansată stare de degradare.

– În București, există pericol real de producere a accidentelor din cauza copacilor uscați.

8. Finalizarea lucrărilor de consolidare începute și demararea altora noi la clădirile cu risc seismic;

9. Asumarea prin acțiuni concrete a politicii de urbanism, cu accent pe zonele centrale. Nici până acum, Baucureștiul nu de un PUG.

– Actualizarea bazei de date a PUG.

– Demararea a cel puțin două PUZ de regenerare urbană: unul pentru Bd. Magheru, altul pentru Calea Victoriei, care acum se prezintă ca două zone destructurate;

10. Crearea unui sistem multianual de planificare de investiții care să integreze toți operatorii de rețele din București (Termoenergetica, STB, Apa Nova, Distrigaz, Enel, NetCity etc.).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.