Primul strat de asfalt in zona de pamant a celei mai lungi strazi din Bistrita

0
23

Lucrările de modernizare care includ lărgire, consolidare și asfaltare de drum, amenajare de trotuare, pistă de biciclete, locuri de parcare și introducere de rețele pe cel mai lung drum din Bistrița, strada Tărpiului, au ajuns în faza turnării stratului de binder.

”Primul strat de asfalt în zona de pământ a străzii Tărpiului! Pe un tronson de drum uitat de toate administrațiile precedente se toarnă stratul de binder, etapă importantă a modernizării celei mai lungi străzi din municipiu. În prealabil, aici au fost efectuate lucrări de introducere a canalizării menajere și pluviale, s-au amenajat trotuare și au fost realizate ziduri de sprijin, fiind pregătită și infrastructura pentru iluminat public, cu rețele îngropate inclusiv pentru cablurile de televiziune și internet. Executantul Îndemânarea Prodcom a reușit să devanseze cel mai optimist termen pentru noul carosabil, ce era prevăzut până la sfârșitul anului”, spune primarul Ioan Turc.

Municipalitatea a demarat în toamna anului trecut modernizarea străzii Tărpiului, investiție de anvergură de aproape 14 milioane lei ce include lărgirea, consolidarea și asfaltarea drumului (parțial, la trei benzi de circulație), amenajarea de trotuare, a unei piste de biciclete și a unor locuri de parcare, unde este posibil. Investiția mai cuprinde realizarea canalizării pluviale și a sistemului de iluminat public. Tronsonul de drum care va fi reabilitat are o lungime de 2,73 km, rețeaua pluvială va fi pe 3,31 km, iar sistemul de iluminat public de pe strada Tărpiului, cu cabluri îngropate și stâlpi zincați, se va întinde pe 3,13 km.

Prin Programul Național de Investiții “Anghel Saligny”, municipalitatea primește 1.193.170,66 lei pentru continuarea lucrărilor.

Timp Online

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.