Sorin Grindeanu a anunțat câștigătorul contractelor pentru cele 3 loturi ale Autostrăzii Focşani-Bacău. Este un constructor român

0
5

Contractele pentru execuţia celor trei loturi ale Autostrăzii Focşani-Bacău au fost câştigate de un constructor român. După semnarea documentelor, acesta are la dispoziţie 30 de luni pentru finalizarea lucrărilor, a anunțat ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu.

„Îmi doresc să nu existe contestaţii, astfel încât să putem semna contractele cât mai repede pentru această autostradă finanţată cu bani din PNRR”.

Lotul 1 (Focşani – Domneşti Târg) are o lungime de 35,60 kilometri şi o valoare de 2,35 miliarde de lei (fără TVA).

Lotul 2 (Domneşti Târg – Răcăciuni) se întinde pe 38,78 km, iar valoarea execuţiei acestuia se ridică la 2,48 miliarde de lei (fără TVA), în timp ce costurile pentru Lotul 3 (Răcăciuni – Bacău), în lungime de 21,52 km, ajung la 1,67 miliarde de lei (fără TVA).

Pe traseul întregii secţiuni de autostradă Focşani – Bacău, de 95,9 km, vor fi construite 91 de poduri şi pasaje, potrivit Agerpres.

„Îmi doresc să nu existe contestaţii, astfel încât să putem semna contractele cât mai repede pentru această autostradă finanţată cu bani din PNRR”, a scris ministrul pe Facebook.

Editor : M.B.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.