SURSE Percheziții DNA la Administrația Spitalelor București. Denunțătoare este Oana Sivache, șefa instituției, și e vizat adjunctul Cristian Plută pentru presupusă luare de mită la acordarea de contracte de achiziții

0
34

Update 10.34: Denunțătoare în dosarul DNA este Oana Gabriela Sivache, chiar directoarea Administrației Spitalelor București, potrivit informațiilor G4Media. Denunțul privește mai multe persoane cu funcție de conducere din ASSMB, mai multe firme de construcții și un manager de spital, potrivit surselor citate.

Oana Gabriela Sivache a fost numită la conducerea instituției subordonate Primăriei București cu sprijinul USR, pentru a înlocui vechea conducere din mandatul Gabrielei Firea.

Articol inițial: Percheziții DNA au loc luni dimineață la Administrația Spitalelor București, conform surselor G4Media. În dosar sunt vizate persoane din conducerea instituției pentru acuzații de luare de mită, una dintre persoane fiind directorul general adjunct Cristian Plută.

Acestea ar fi primit mită în două tranșe, o dată 20.000 de euro, a doua oară peste 300.000 de lei pentru acordarea de contracte de achiziții, mai precizează sursele G4Media.

Comunicatul oficial al DNA

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a corupției efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârşirea unor infracţiuni de corupție și asimilate celor de corupție, comise în perioada aprilie – august 2023, în legătură cu încheierea unor contracte de achiziție publică și cu numirea unor persoane în funcții de conducere a unor unități spitalicești de pe raza municipiului București.

În cursul zilei de 18 septembrie 2023, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, se efectuează percheziții domiciliare  în opt locații, situate pe raza municipiului București și a județului Ilfov, din care una este sediul unei instituții publice, restul reprezentând sediile unor societăți comerciale și domiciliile unor persoane fizice.

În cauză, procurorii beneficiază de sprijin din partea Inspectoratului General al Jandarmeriei Române.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.