Tânărul Drogat și Cu Permisul Suspendat Care A Accidentat Mortal Doi Soți La Podul Olt, în Arest La Domi

0
45

Decizia a fost luată de magistrații Judecătoriei Balș, pe 27 iulie, și menținută pe 23 august. În ambele cazuri, procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Balș nu au contestat decizia, deși procedural ar fi putut să o facă.

Purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Balș, procurorul Daniel Andrei Gună, spune că hotărârea instanței nu a mai fost atacată pentru că nu se impunea în acest dosar, ținând cont „de perioada lungă de detenție a șoferului drogat, de cinci-șase luni”.

„Mă aflam în concediu în acea perioadă, dar orice hotărâre este analizată într-o ședință și se apreciază dacă se impune sau nu calea de atac. Probabil, s-a apreciat că nu se impune, raportat la perioada lungă în care a fost plasat în arest preventiv, de cinci-șase luni. Inculpatul are dreptul de a conduce suspendat pe toată perioada procesului”, a precizat procurorul Daniel Gună.

Potrivit procurorilor de pe lângă Parchetul de pe lângă Judecătoria Balș, șoferul de 28 de ani este acuzat de ucidere din culpă, două infracțiuni de conducere a unui vehicul de către o persoană care are acest drept suspendat și conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

Tânărul, fiul unui consilier județean și lider de sindicat, a accidentat mortal două persoane, soț și soție, la Podul Olt, pe 27 februarie 2023. În momentul producerii accidentului, era drogat și cu permisul suspendat.

Atunci, autoturismul în care se aflau cei doi soți a fost lovit violent de bolidul condus de tânărul de 28 de ani. Femeia de 73 de ani a murit la scurt timp după ce a ajuns la Spitalul Slatina, iar soțul ei, un bărbat de 74 de ani, a decedat la câteva zile distanță.

FOTO: Știri de Olt


Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email [email protected]

      

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.